Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalno obrazovanje
Povratak na članak

Kritičari: Odvajanje nije prirodno i nema smisla Zagovornici: Odvojene škole praksa su u svijetu

Nakon što je lavina pokrenuta na međunarodnoj konferenciji udruge U ime obitelji, u javnosti se razvila debata trebaju li se u Hrvatskoj ponovno početi otvarati jednospolne škole. I dok rasprave traje, u Zagrebu već postoji jedna za djevojčice i dječake, osnovne škole Ružičnjak i Lotrščak

Komentari 7

Avatar abakus
abakus
08:39 04.11.2016.

Škole u kojima su djeca odvojena po spolovima su bedastoća. Kratko i jasno. Svoje dijete nikad ne bih dao u neku takvu školu. No kako živimo u demokraciji, i takve škole treba dozvoliti, ali samo u privatnom sektoru. Pa tko voli, nek izvoli... platiti za to.

VL
NI
Nini istrijan
07:18 04.11.2016.

Dovedite vase prijatelje Mule iz Afganistana jer oni imaju najvise iskustva sa jednospolnim skolama.Svuhet ide naprijed a mi naravno moramo biti nesto posebno pa se nedamo nego sve brze unazad ka milom srednjem vijeku !!

VL
LU
Luka1710
08:38 04.11.2016.

Prvo, nije kurikulum, nego kurikul, ali to je manji problem. Jednospolne škole ne bi trebale biti problem, ali neka budu privatne, tko hoće neka šalje djecu ondje. Što se tiče boljih rezultata, za početak treba pravilno obrazovat roditelje i buduće roditelje da budu svjesni grešaka koje rade u prvih nekoliko godina djetetovog života, ako uzmemo u obzir da se 50% sinapsi razvija do pete godine života. Ako hoćemo imat kvalitetno obrazovanje, onda trebamo krenuti od početka, ranom stimulacijom djece, i onda uvest module u gimnazije da učenici sami biraju što žele slušat. To je ono što treba biti državno, a sve ostale oblike školovanja dozvolit, pa neka budu na tržištu.

VL
LA
Latz
09:09 04.11.2016.

Gdje su praksa u svijetu? Gdje je JAVNI školski sustav segregiran po spolu, ako ne govorimo o teokracijama i sličnima??? To jedino vodi predrasudama i većim problemima, nema nikakvog valjanog razloga, baš nikakvog za takvo što -- argumenti koje koriste zagovaratelji su tipični za ljude koji ne žele ikakav napredak društva u smislu jednakosti već začahuriti se u prošlost i pretvarati se idealiziranjem da je ona bila dobra .... Sramota.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.