Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za onkološke pacijente

Kristijan Sindik istrčao humanitarni maraton dug gotovo 300 km: 'Bilo je teško, ali je vrijedilo'

Kristijan Sindik, splitski maratonac prošao kroz Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
10.02.2021.
u 17:30

Zainteresirani donatori su mogli kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura

Splitski triatlonac i bivši onkološki pacijent Kristijan Sindik uspio je u srijedu istrčati humanitarni maraton "Zlatna vrpca, sedam maratona u sedam dana" od Splita do Tivta u Boki kotorskoj, što je gotovo 300 kilometara.

Sindik je s prijateljima u srijedu istrčao posljednju dionicu od 42 kilometra, od Čilipa kod Dubrovnika do Tivta.

Na gradskoj rivi Pine u Tivtu Sindika su dočekali prijatelji i građani, uprkos lošem vremenu i jakoj kiši.

„Hvala svima, danas nas je kiša pratila cijelim putem, bilo je teško, ali je vrijedilo", kazao je splitski triatlonac pozvavši još jednom na uplatu donacija za male pacijente na splitskoj onkologiji.

On je zahvalio svom timu koji je sedam dana bio uz njega, kao i svim trkačima, maratoncima iz svih krajeva Hrvatske i Crne Gore, koji su mu se putem pridružili. "Kada sam krenuo u sve ovo nisam ni slutio da će ovo dobiti ovako veliki efekt, ljudi očito žele pomoći", poručio je Sindik.

Sindik je krenuo u trku na Svjetski dan borbe protiv raka 4. veljače, spojivši sportske poruke izdržljivosti, odlučnosti i hrabrosti s humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za Dječju onkologiju KBC-a Split​.​

Čitava ruta iznosila je 295 kilometara te se sastojala od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi 42 kilometara.

Zainteresirani donatori su mogli kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura. Sredstva su se mogla direktno uplaćivati na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split. Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja do 1. ožujka.

VIDEO Pogledajte kao se pripremala spektakularna izložba Hrvatska svijetu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije