Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'temelj sigurnosti'

Krističević: Hrvatska ni u kojem slučaju ne sumnja u relevantnost NATO-a

Damir Krstičević
Foto: MORH/J.Kopi
1/3
12.11.2019.
u 15:50

NATO i EU moraju surađivati, jedno ne isključuje drugo, pri čemu uvijek moramo voditi računa o komplementarnosti. NATO i Hrvatska vojska temelj su sigurnosti, rekao je.

Europska unija i NATO se međusobno ne isključuju, oni su komplementarni i Hrvatska ni u kojem slučaju ne sumnja u relevantnost Sjevernoatlantskog saveza, izjavio je u utorak hrvatski ministar obrane Damir Krstičević.

"NATO i EU moraju surađivati, jedno ne isključuje drugo, pri čemu uvijek moramo voditi računa o komplementarnosti. NATO i Hrvatska vojska temelj su sigurnosti. NATO je najveći, najsnažniji vojnopolitički savez i mi ni u kojem slučaju ne sumnjamo u relevantnost NATO-a", rekao je Krstičević u Bruxellesu, odgovarajući na pitanje novinara o izjavi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji je rekao da je NATO doživio "moždanu smrt".

Krstičević je sudjelovao na sastanku Vijeća za vanjske poslove EU-a u formatu ministara obrane, što je posljednji sastanak ministara obrane prije hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a.

"Hrvatsko predsjedanje je ogromna odgovornost i snažna prigoda za predstavljanje naše prekrasne zemlje. Mi smo u potpunosti spremni za predsjedanje", istaknuo je ministar Krstičević, te pobrojao teme koje Hrvatska posebno želi naglasiti u domeni obrane.

"To su nastavak i osiguranje koherentnosti pokrenutih obrambenih inicijativa (PESCO, CARD, Europski obrambeni fond i Vojna pokretljivost), s naglaskom na izgradnju sposobnosti i jačanje suradnje Europske unije i NATO-a i transatlantske veze, jačanje industrijske dimenzije obrane i jačanje napora EU-a na prostoru jugoistoka Europe u području sigurnosti i obrane", rekao je Krstičević.
 

Komentara 12

PR
prajdali100
16:21 12.11.2019.

Ministre Krstičeviću !!! Vi osobno niste krivi za totalni fijasko u " modernizaciji" Hrvatske vojske . Vi niste isključivi krivac što je danas HV totalno inferioran u odnosu na Srbiju. Jasno je tko je kriv.Predsjednica i premijer ! Ali VI kao MINISTAR bi morali podnijeti OSTAVKU kao moralni čin.To je najmanje što možete učiniti.

LI
lipica
16:55 12.11.2019.

Izgleda da se i ovaj gospidin priprema za odlazak u svijet! Koliko voli NATO, sigurno ce se kandidirat za generalnog sekretara!

DU
Deleted user
18:10 12.11.2019.

Čovjek koji živi u iluziji , ali nije mu za zamjerit , ameri ga" kao " školovali kao i našu kraljicu pa ne smije ni misliti svojom glavom a nedaj bože analitički pristupiti tom prijateljstvu koje ameri goje spram Hrvatske , činjenica je da je Srbija u stijecanju prijatelja daleko uspiješnija . izdali nas prijatelji zato gospodine ministre otidjite na neki manje zahtjevni položaj .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije