Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počast

Kristalne kocke vedrine za 
51 branitelja poginulog u akciji Bljesak

Okučani: Kristalne kocke vedrine
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
30.04.2018.
u 06:30

Memorijalni kompleks u Okučanima bit će otkriven u utorak na 23. godišnjicu akcije kojom je oslobođena zapadna Slavonija

Pune 23 godine nakon Bljeska Okučani će napokon dobiti spomen-obilježje poginulim braniteljima, dostojno veličini i značaju veličanstvene vojno-redarstvene akcije kojom je oslobođena zapadna Slavonija.

Spomenik “Kristalne kocke vedrine“, prvonagrađeni rad autora akademskog kipara Dalibora Stošića i projektanta Hrvoja Bilandžića, financiran je sredstvima Ministarstva branitelja. Vrijedan je 2,8 milijuna kuna, a sastavljen je od 51 kocke visokopoliranog reflektirajućeg materijala koje simboliziraju 51 poginulog hrvatskog branitelja u toj akciji.

Memorijalni će kompleks biti otkriven u utorak u 9.30 sati na svečanom obilježavanju 23. obljetnice Bljeska na koju dolazi cijeli državni vrh.

Okučani: Kristalne kocke vedrine Okučani: Kristalne kocke vedrine
1/11
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
00:08 02.05.2018.

Tri milijuna za hrpu betonskih kocki,čovik se ubija od planiranja ove nadasve originalne i kompleksne ideje... Ovi naši takozvani umjetnici koda se natječu ko će napravit šta dosadniji i bezličniji "umjetnički" rad. Al opet...tri milijuna,vi niste normalni. Platite pedeset milijuna al napravite spomenik dostojan branitelja a ne ovo smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije