Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE SIGURNOSTI

Kriminalci i požari odnijeli više od 16,6 milijuna kuna

pozar
Maja Šantoši/Pixsell
22.10.2011.
u 08:58

Zabrinjava što je u redovima počinitelja kriminalnih djela 14,6 posto više djece i mladih

VIROVITICA  - Na tiskovnoj konferenciji PU Virovitičko-podravske Mario Župan, zamjenik načelnika, Mario Balogović, načelnik Odjela kriminalističke policije, Miroslav Lalić, voditelj pododsjeka za promet i glasnogovornik Josip Štajdohar pozvali su građane da pomognu u suzbijanju sve učestalije pojave prijevara poglavito starijih sugrađana od strane nepoznatih osoba.

Policija otkrila 71,1 posto kriminalaca

Policijski čelnici novinarima su predstavili podatke o stanju sigurnosti na području ove županije koji pokazuju da je u prvih devet mjeseci ove godine, u oblasti kriminaliteta, zabilježeno 1.099 kaznenih djela u kojima je 608 osoba počinilo štetu u iznosu od 11.657.324 kune. Policija je otkrila i procesuirala 71,1 posto počinitelja, ali naplata nastale štete i sankcioniranje kriminalaca ostaje na pravosudnim tijelima. Među počiniteljima kriminalnih djela za 14,6 posto je porastao broj djece i maloljetnika,  za 10,4 posto više je gospodarskog kriminala, dok je u oblasti organiziranog kriminala porast od 0,4 posto.

Štete u požarima čak 5 puta veće nego lani

U 448 prometnih nesreća poginulo je 10 osoba, a 198 osoba je ozlijeđeno.  Unatoč bolje organiziranoj  i opremljenijoj vatrogasnoj službi broj požara je porastao za 51 posto, a u njima je nastala šteta od 5 milijuna kuna ili čak pet puta veća nego u istom vremenu prošle godine.Vatrogasci kažu da je na brojnost požara utjecalo učestalo spaljivanje korova u njivama, a na višemilijunska šteta rezultat je požara koji je sredinom siječnja ove godine pogodio drvoprerađivačko poduzeće 'Cikapa' kod Orahovice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije