Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povodom sinjske alke

'Krila Oluje' prvi put letjela u novom sastavu: 'Što može biti ljepše od ovoga'

krila oluje
Foto: morh.hr
1/5
26.07.2015.
u 21:48

Akrobatska skupina nastupila je u Sinju na zrakoplovnoj manifestaciji "Sinj 2015“, a povodom 300. obljetnice sinjske Alke

Akrobatska grupa 'Krila Oluje' koja djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u vojarni 'Zemunik' nastupila je danas u Sinju na zrakoplovnoj manifestaciji "Sinj 2015“, a povodom 300. obljetnice sinjske Alke.

Ovo je bio prvi nastup grupe s novom postavom u formaciji od šest aviona Pilatus PC-9M, nakon što je u grupu uveden satnik Zvonimir Mravunac, koji je proteklog tjedna uspješno završio osposobljavanje i uvježbavanje programa grupe i kojemu je ovo bio prvi službeni nastup u Krilima Oluje.

Tako od danas sastav grupe izgleda ovako: vođa pukovnik Damir Barišić, satnik Ivan Anđić je prvi lijevi pratitelj, natporučnik Goran Grgić prvi desni pratitelj, natporučnik Darko Belančić je u ulozi repnog pratitelja, dok su poručnik Denis Živaljić i satnik Zvonimir Mravunac na pozicijama vanjskog lijevog i desnog pratitelja.

Vođa grupe pukovnik Damir Barišić naglasio je kako nakon nastupa u Sinju slijede nastupi u Zagrebu na svečanom mimohodu 4. kolovoza i Kninu 5. kolovoza povodom 20. obljetnice Oluje i 10. rođendana Krila Oluje.

– Iznimno sam zadovoljan napretkom grupe i veselimo se predstojećim rođendanskim nastupima – istaknuo je Barišić.

Satnik Mravunac rekao je kako je čast biti pilotom Krila Oluje, a posebno što je obuku i cijeli proces završio u godini kada grupa obilježava 10 godina postojanja.

– Za mene će nastup u Zagrebu povodom 20. obljetnice Oluje predstavljati jedan od najemotivnijih i najznačajnijih dana u mojoj letačkoj karijeri, a kroz grupu na najbolji način promoviramo vještine i sposobnosti hrvatskih vojnih pilota, kao i HRZ i OS RH u cjelini – istaknuo je Mravunac. Dodao je kako sinjski aerodrom i aero-klub nosi u srcu jer je tamo kao srednjoškolac zavolio avione i letenje.

– Vratio sam se kao pilot "Krila Oluje“ i što može biti ljepše od ovoga – rekao je pak Živaljić.

>> Pogledajte akrobacije nove postave Krila Oluje! 

Komentara 3

DU
Deleted user
22:42 26.07.2015.

Lijepa vijest!Čestitke svim pilotima "Krila Oluje". Jedva čekam da ih vidim ponovno u novom sastavu. Samo naprijed!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:32 26.07.2015.

ajde domoljubi domoljubne koalicije u napad na nepotrebno trosenje novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije