Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA DVIJE SE TRAGA

Krijumčarili strance iz Crne Gore u Hrvatsku, uhićene četiri osobe

lisice, uhićenje
Duško Jaramaz/Pixsell
13.10.2017.
u 07:20

Ova grupa je, sumnja se, nakon toga svoje kriminalne aktivnosti krijumčarenja nastavljala i na teritoriju Hrvatske.

Pripadnici crnogorske Uprave policije (UP), Granične policije i Centra sigurnosti u Herceg Novom presjekli su u četvrtak u sklopu akcije "Centar" lanac krijumčarenja stranih državljana iz Crne Gore u Hrvatsku te su protiv šest osoba podnesene kaznene prijave, od kojih su četiri uhićene, a za dvije se traga.

 Radi se o državljanima Pakistana, Afganistana, Kosova i dva iz Crne Gore.

"Kaznena prijava protiv njih je podnesena zbog postojanja osnovane sumnje da su u dužem periodu na organiziran način vršili krijumčarenje stranih državljana porijeklom iz Afganistana, Iraka i Irana preko teritorija Crne Gore u Hrvatsku, radi njihovog daljeg krijumčarenja u zemlje Zapadne Europe", priopćila je Uprava policije.

Ova grupa je, kako se sumnja, koristeći migracije koje su preko balkanske rute vodile osobe porijeklom iz zemalja zahvaćenih ratnim dešavanjima, krijumčarila grupe preko Crne Gore u Hrvatsku, pojašnjava UP. To su radili na način da su na teritoriju Crne Gore organizirali prijevoz koristeći rent-a-car automobile, a zatim uz angažiranje navodnog vodiča, odnosno osobe koja je poznavala teren, planinskim i nepristupačnim predjelima u kasnim satima vršili ilegalno prevođenje grupa preko granice u oblasti oko graničnih prelaza "Debeli brijeg" i "Kobila". 

Ova grupa je, sumnja se, nakon toga svoje kriminalne aktivnosti krijumčarenja nastavljala i na teritoriju Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije