Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski stanovi

Ne želi protiv Slavice Polančec da sebe ne ugrozi

Krešo Matić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
19.05.2015.
u 16:16

Krešo Matić odbio je iskazivati na suđenju Slavici Polančec jer se protiv njega vodi još jedan kazneni postupak

– Ne želim iskazivati i odgovarati na pitanja budući da su iste okolnosti predmet kaznenog postupka koji se još uvijek vodi protiv mene. Ne želim se o tome očitovati kako se ne bih izložio daljnjem kaznenom progonu ili težoj procesnoj situaciji – rekao je sutkinji zagrebačkog Općinskog kaznenog suda pravnik Krešo Matić pozvan da svjedoči o tome koja je bila uloga najstarije optuženice u Hrvatskoj Slavice Polančec (83) u preprodaji jeftinih gradskih stanova.

Matić je u prvom postupku bio optužen skupa sa S. Polančec, a u tom predmetu bila je donesena prvostupanjska presuda. Matić je proglašen krivim zbog preprodaje gradskih stanova uz krivotvorenu dokumentaciju, dok je Polančec oslobođena optužbe. Viši sud je potvrdio presudu u odnosu na Matića, a oslobađajuća presuda Slavici Polančec je ukinuta pa je Matić jučer trebao biti saslušan kao svjedok. No Matić je obuhvaćen i optužnicom USKOK-a protiv Jagode Blum, Ane Gradski, Ksenije Vadas, Milenka Milenkovića i Marka Džaje koji su na Županijskom sudu osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne zbog preprodaje gradskih stanova, a taj se spis u povodu žalbi nalazi na Vrhovnom sudu.

U tom postupku S. Polančec je saslušana kao oštećenik jer tvrdi da je i sama bila žrtva prijevare te da je Matiću za stan dala 965.000 kuna. S obzirom na taj postupak, odnosno iskaz koji je dala S. Polančec, sutkinja Općinskog kaznenog suda ne isključuje njezinu obranu da je i sama bila žrtva pa će novu raspravu sazvati tek nakon rješavanja žalbi po USKOK-ovu spisu protiv J. Blum, Matića i ostalih na Vrhovnom sudu.

>> Slavica Polančec: 
Iako sam u životu bila bogata, sada sam sve izgubila

>> Je li prevarantica ili baka kojoj su ukrali milijune?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije