Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najstarija optuženica

Je li prevarantica ili baka kojoj su ukrali milijune?

Slavica Polančec
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
11.03.2015.
u 11:22

Slavica Polančec (83) pravdala se da je i sama bila žrtva prijevare te je svu krivnju prebacila na Krešimira Matića

Slavica Polančec (83), najstarija optuženica u Hrvatskoj, ponovno će se naći na optuženičkoj klupi zagrebačkog Općinskog kaznenog suda zbog velike prijevare s gradskim stanovima. Naime, Županijski sud u Slavonskom Brodu ukinuo je presudu kojom je Polančec nepravomoćno oslobođena optužbe da je s Krešimirom Matićem preprodavala gradske stanove uz krivotvorenu dokumentaciju pa će joj se ponovo suditi. Isti sud potvrdio je dio presude kojom je Matić proglašen krivim.

Drugostupanjski sud, naime, smatra da su dokazi tijekom suđenja pokazali da je Polančec svjesno neistinito predočavala zainteresiranima da mogu kupiti gradske stanove. Viši sud također smatra da obranu najstarije optuženice da nije znala da je riječ o prijevari ne treba prihvatiti kao vjerodostojnu.

Polančec se, inače, branila da je za sve kriv drugooptuženi Matić, odnosno da je on bio predvodnik kriminala te da joj je govorio da je sve u redu jer imaju "tatu", misleći na Milana Bandića. Posebno je istaknula da je i sama bila žrtva prijevare jer je Matiću dala 965.000 kuna. O svemu tome Polančec je iskazivala i kao oštećena u postupku koji se protiv Jagode Blum, Ane Gradski, Ksenije Vadas, Milenka Milenkovića, Marka Džaje i Krešimira Matića vodio na Županijskom sudu u Zagrebu, a njih je pak sud proglasio krivima jer su, predstavljajući se kao zaposlenici Grada Zagreba, nudili gradske nekretnine na prodaju.

Kupce su oštetili za oko 20 milijuna kuna, a svi su osuđeni na zatvorske kazne. S obzirom na ovo suđenje, sutkinja Općinskog kaznenog suda smatrala je kako nije moguće isključiti obranu Polančec da je i sama bila žrtva prijevare pa ju je oslobodila krivnje, no Županijski sud nije zauzeo takav stav.

>>Slavica Polančec osuđena treći put jer se htjela domoći stana

>>Kraljica prijevara sjeća se plesa iz 1945., ali ne i što je doručkovala

Komentara 2

OB
Objektivno...
14:21 19.04.2015.

Tko je to na slici? Mislim ta ženska?

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
13:30 11.03.2015.

Vidi, vidi, Banditić se i ovdje spominje ... Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije