Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik HSS-a

Krešo Beljak napao Most da ucjenjuje HDZ: Veći partner mora voditi glavnu riječ

Krešo Beljak
Jabuka TV
09.02.2016.
u 21:45

- Tuđman je bio i antifašit i partizan i temelje ne treba relativizirati, a fašizam treba osuditi – rekao je Beljak

Potpredsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak gostovao je u emisiji Veto na Jabuci TV u kojoj je najavio da će se kandidirati za predsjednika HSS-a protiv aktualnog Branka Hrga.

- HSS Zagrebačke županije na prijedlog župana Stjepana Kožića me je predložila za kandidata predsjednika i to jednoglasno. Riječ je o najbrojnijoj organizaciji i odluka je konačna i uz podršku još nekoliko lokalnih organizacija diljem Hrvatske idem po pobjedu – rekao je Beljak u emisiji Veto. Kaže da se za to odlučio na temelju svakodnevnih poziva stranačkih kolega, ali i zbog želje da ponovno rehabilitira HSS koji je danas stranka od 1,5 posto.

- Želim da članovi budu ponosni što su članovi HSS-a, a ne da to skrivaju- kazao je Beljak dodavši da je svjestan percepcije da je HSS danas privjesak HDZ-a i zato je prihvatio kandidaturu jer želi da HSS bude jaka stranka. Potpredsjednik HSS-a smatra da aktualni predsjednik stranke Branko Hrg nema više potporu većine u stranci, a zadnji dokaz je bio slučaj Stipe Gabrića Jambe.

- Odluka da se Gabrića Jambe vrati u stranku znaći da Hrg više nema većinu u tijelima stranke. Ovakva njegova odluka gdje se pokušalo sankcionirati izjave prema drugoj stranci kao Most samo je štetila stranci, a on se pokušao dodvoriti drugima – rekao je Beljak.

U slučaju svoje pobjede i preuzimanja HSS-a Beljak je najavio da ostaje u Domoljubnoj koaliciji, te da će se držati potpisanog koalicijskog ugovora s HDZ-om. Rekao je da ''HSS nije niti lijevo niti desno, nego je heterogena stranka''.

- Ona je stranka koju Hrvatska treba. HSS u ovom trenutku ima potpisan sporazum s HDZ-om, i mi ćemo to poštovati. Sjest će se naravno i vidjeti je li taj sporazum potpuno definiran, ali u ovom trenutku je odnos HDZ-a prema HSS-u izuzetno korektan jer mi dodatne zastupnike dobivamo samo zahvaljujući dobroj volji HDZ-a i Tomislava Karamarka – rekao je Beljak koji u vrhu stranke vidi dalje mjesto i za Branka Hrga..

Tijekom emisije snažno je kritizirao i Most, a vladajuću većinu je nazvao iznimno labilnom. Rekao je da ''situacija u kojoj manji partner ucjenjuje većeg nije dobra''.

- Veći partner mora voditi glavnu riječ, a to je HDZ svidjelo se to nekome ili ne. Manji partner ne može dolaziti s pričom mi ćemo ucjenjivati, mi ćemo ovo, jer to će onda puknuti. Nastavi li se Most ovako ponašati ovo neće biti dobro – rekao je Beljak. Osudio je i pojavljivanje predsjednika HSP AS-a i potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša na prosvjedu gdje se uzvikivali ustaški pozdravi. Kazao je da je ''izvikivanje ustaških pozdrava u 2016. deplasirano''.

- To nije iskazivanje domoljublja. To šteti, pa i HOS čiji sam ja član 1991. godine bio je Tuđman ukinuo zbog tog pozdrava jer je rekao da nam to šteti. HSS o tome neće u budućnosti šutiti kao što šuti sada. Antifašizam je nešto što je nas spasilo da na Beiburgu ne bude 4,5 milijuna ljudi. Da se nisu pojavili partizani, o pobjednicima ne bi odlučivao hrvatski narod. Tuđman je bio i antifašit i partizan i temelje ne treba relativizirati, a fašizam treba osuditi – rekao je Beljak u emisiji Veto. 

 
Beljak: Odlučio sam se kandidirati za predsjednika HSS-a i pre...

Potpredsjednik HSS-a i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak najavio je gostujući u emisiji Veto by Sanjin Španović kako će se kandidirati za predsjednika HSS - Hrvatska seljačka stranka protiv aktualnog Branko Hrga.- HSS Zagrebačke županije na prijedlog župana Stjepan Kožića me je predložila za kandidata predsjednika i to jednoglasno. Odluka je konačna i uz podršku još nekoliko lokalnih organizacija idem po pobjedu – rekao je Krešo Beljak.

Posted by Veto by Sanjin Španović on Tuesday, 9 February 2016

 

 
Beljak: HSS više neće šutjeti na fašističke i ustaške pozdrave...

Krešo Beljak osudio je i pojavljivanje predsjednika HSP AS-a i potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša na prosvjedu gdje se uzvikivali ustaški pozdravi.- Izvikivanje ustaških pozdrava u 2016. je deplasirano. To nije iskazivanje domoljublja. To šteti, pa i HOS čiji sam ja član 1991. godine bio je Tuđman ukinuo zbog tog pozdrava jer je rekao da nam to šteti. HSS o tome neće u budućnosti šutiti kao što šuti sada jer tako Branko Hrg želi. Antifašizam je nešto što je nas spasilo da na Beiburgu ne bude 4,5 milijuna ljudi. Da se nisu pojavili partizani, o pobjednicima ne bi odlučivao hrvatski narod. Tuđman je bio i antifašit i partizan i temelje ne treba relativizirati, a fašizam treba osuditi – rekao je Beljak u emisiji Veto by Sanjin Španović.

Posted by Veto by Sanjin Španović on Tuesday, 9 February 2016

>> Komadina: Zbog Milanovićevih opstrukcija sam obolio i otišao s mjesta ministra 

>> Antifašizam jest temelj Ustava, a registar izdajnika je neprihatljiv. Oni će to to morati objasniti javnosti

Ključne riječi

Komentara 55

DU
Deleted user
00:08 10.02.2016.

Kad vidi tko ih sve ovdje hvali HSS mi se još više gadi.

ST
stefj
22:14 09.02.2016.

Karamarko je napravio veliku grešku, prvo što nije ozbiljno shvatio Alexa Browna i 100 milijardi koje je SDP uložio da ostane na vlasti, a drugo je što je išao s Mostom u diobu vlasti. Ovo kako sada izgleda je čista blokada države... Čini se da je Most stvarno podržan od tajkuna samo zato da bi spriječio bilo kakve reforme, nešto kao Siriza u prvom sazivu u Grčkoj... Sve ćemo brzo vidjeti, no vidi se da ova vlada ne funkcionira na dogovoru, već na ucjenama i ultimatumima. Teško da će fotelje u ovakvoj situaciji spriječiti nove izbore, jednom će sve pući...

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
22:09 09.02.2016.

taj stav mostovaca kao nekakvih savršenih supervizora "i jednih i drugih", njihovo propisivanje što će se raditi, njihovi stalni ultimatumi --- već pomalo idu na živac... treba ih spustiti na zemlju i reći im, ili začepite ili se tornjajte.. izbori!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije