Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJUŠTE KRITIKE

Krešić kaže kako Orepić ne zna ništa o Hrvatima u BiH niti je za njih bilo što učinio

Mijo Krešić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
03.07.2019.
u 20:24

Krešić je rekao kako je Orepić izmanipuliran i da ne zna ništa o  položaju Hrvata u BiH.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić (HDZ BiH) ocijenio je da zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik stranke Nova Politika Vlaho Orepić, koji je kritizirao HDZ BiH i njegova predsjednika Dragana Čovića, ne može komentirati položaj Hrvata u BiH jer ništa ne zna o njima niti je bilo što učinio za taj narod dok je obnašao dužnost hrvatskog ministra unutarnjih poslova.

"Vlaho Orepić jedna je od posljednjih osoba koja može komentirati položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini i iznositi ocjene tko je odgovoran za takav položaj, a dok je obnašao značajnije dužnosti u Republici Hrvatskoj nije učinio ništa u tome smislu. Dapače“, rekao je Krešić za medije ju BiH.

Rekao je da se u takav odnos Orepića prema BiH i Hrvatima uvjerio dok je on obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova Hrvatske.
Orepić je u srijedu u Sarajevu oštro kritizirao politiku koju vodi HDZ BiH pod vodstvom Dragana Čovića, ocijenivši kako on ne zastupa interese svih Hrvata u BiH, te je najavio i kako će se zalagati za promjenu kompletnog sadašnjeg odnosa Hrvatske prema BiH.

 Orepić je u Sarajevu razgovarao s Marinkom Pejićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog vijeća (HNV), organizacijom koju ne podupire nijedna politička stranka s hrvatskim predznakom u BiH.

Krešić je rekao kako je Orepić izmanipuliran i da ne zna ništa o  položaju Hrvata u BiH.
„Hrvati imaju svoje predstavnike, a gospodin Orepić je izmanipuliran. On zapravo i ne zna gdje žive Hrvati i što su naši problemi“, kazao je Krešić. 

Komentara 7

Avatar Le-Freak
Le-Freak
21:00 03.07.2019.

Izetbegovic pored Komsica ima svoje ljude i s ove strane grane. Vazno je da prave pomutnju medju Hrvatima.

BA
barbaizamerike
21:08 03.07.2019.

Za vrime raspad Juge neki casnici JNA su po zadatku tajne sluzbe zvane KOS prelazili na Hrvatsku stranu I do dana danasnjeg su ostali na vezi i

PR
prajdali100
21:42 03.07.2019.

Orepić nema blage veze....ne treba ga uzimati za ozbiljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije