Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ SE ISTRAŽUJE

Krenuo na hemodijalizu pa preminuo zbog 'nedopuštenog sredstva', obitelj podigla kaznenu prijavu

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
30.09.2020.
u 16:59

Unatoč naporima liječnika, nastupilo je zatajenje organa i smrt. Naložena je obdukcija.

U Županijskoj bolnici Čakovec jučer je preminuo 62-godišnji muškarac, a do tragedije je dovela "primjena nedopuštenog sredstva", kako navode u bolnici.

– Pacijentu A.T., kojem je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, dana 29. rujna 2020. godine učinjena je planirana rutinska terapija hemodijalize. Tijekom postupka intravenski je primijenjeno nedopušteno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka – izvijestila je danas Županijska bolnica Čakovec. Unatoč naporima liječnika, nastupilo je zatajenje organa i smrt. Naložena je obdukcija.

– Unutar Županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju obaviješteno je nadležno ministarstvo i sve nadležne institucije – ističe ravnatelj doc. dr. sc. Tomislav Novinščak. 

Inače, preminuli muškarac je iz sela Štefanec pokraj Čakovca. U obitelji nisu zasad htjeli ništa govoriti.

– Pustite nas da ga na miru pokopamo – rekli su.

Doznajemo da je netko iz obitelji već podigao kaznenu prijavu i da je pokrenuta istraga.

 

Ključne riječi

Komentara 5

FE
fefellerunt
16:47 30.09.2020.

Kad se neće potrošiti novac na privatnika, ili inveastirati u zdravstveno osoblje od strane pacijenata, jasno da neće biti niti dovoljne koncentracije kod osoblja. davn os ejoš moglo čuti među nekim "medicinarima" onaj tko ima novaca i plati taj ćeaj će dobiti što s emože, a tko nema nobva ili neće platiti ako ima sreće preživjeti će, ali koliko dugo. Nažalost mnogi zaposleni u zdravstvu koji rade to jer to vole i žele pomoći , su marginalizirani ili nemaju vremena za sve, a svrtsava ih su u isti tabor sa većinom koja smao gleda koliko će se dati ili nekakbu drugu korist izvući

MO
modovisisajteMaraschino
16:07 30.09.2020.

mene su prošli mjesec na Rebru skoro 2 puta ubili. prvo anesteziologinja kod uvođenja centralne u vrat otišla je krivim putem i gurnula mi cijev u srce. srećom bio sam pri svijesti i odmah sam reagirao pa su njih 2 odmah izvadile. čuo sam ih kako se došaptavaju da su imale sreće... one imale sreće a mene tko fućka... poslije na odjelu u tu centralnu, sestra je zabunom direktno dala nerazrijeđeni Vankomicin. Sreća je bila što sam ja tu sestru zadržao na desetak sekundi u sobi jer volim flertati sa sestrama tako da kad mi je Vankomicin počeo paliti vene u rukama i mozgu uspio sam reći što se događa. da je bila izašla iz sobe pitanje da li bi više uspio dozvati sestru. tako da sam odmah dobio terapiju i oporavio se

RE
reborn
15:04 30.09.2020.

Grozno! Objašnjenje incidenta zvuči kao da je doktor flašicu "samo za vanjsku primjenu" spojio direktno na infuziju... Kako je moglo doći do takvog tragičnog propusta?!? Trenutak rastresenosti - i izgubiš život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije