Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 7. do 9. kolovoza

Kreira se epidemiološki okvir za Sinjsku alku: Alkari se pripremaju u skupinama, na tribinama manje mjesta

Foto: PIXSELL
1/4
29.07.2020.
u 15:11

'Razgovaralo se o svim važnim elementima vezanim za organizaciju, od početka do kasnijih svečanosti', rekao je Davor Božinović na konferenciji za medije Nacionalnog stožera

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je na sastanku s predstavnicima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, vodstvom grada Sinja, sinjskim gvardijanom i predstavnicima Viteškog alkarskog društva razgovarao o mjerama i epidemiološkom okviru za organizaciju ovogodišnje 305. Sinjske alke koja će se održati od 7. do 9. kolovoza. 

"Razgovaralo se o svim važnim elementima vezanim za organizaciju, od početka do kasnijih svečanosti", rekao je Davor Božinović na konferenciji za medije Nacionalnog stožera i dodao: "Nekoliko sati smo razgovarali, nešto će ubrzo biti stavljeno na papir". 

"Mi možemo dati neki okvir danas ili sutra, ali se to može promijeniti u roku 24 sata ovisno o epidemiološkoj slici", dodao je i naglasio kako se nada da se to neće dogoditi. 

Naveo je kako postoje brojni drugi elementi o kojima treba razmišljati. Kao neke od njih naveo je Baru i Čoju koje se održavaju dan i dva prije Alke, prijem u Alkarskom društvu te brojne OPG-ove i gospodarstvenike koji za to vrijeme nastoje prodati svoje proizvode. 

"Pokušavamo naći balans", ustvrdio je Božinović na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera. 

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva Sinj nakon sjednice održane u ponedjeljak, 27. srpnja, objavio je kako se alkarske svečanosti ove godine očekuju u specifičnim okolnostima. Alkari su već prilikom priprema bili podijeljeni u dvije skupine, a priopćeno je i kako će broj mjesta na tribinama biti smanjen. 

Također, obustavljena je prodaja ulaznica, a naknadno će se objaviti hoće li se i na koji način one moći kupiti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije