Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Raste broj prijava za turistički ulazak u Hrvatsku, najviše stranih gostiju u Istri

U zadnjih 18 sati prijavile su se 64.573 osobe za ulazak u Hrvatsku
24. srpnja 2020. u 14:25 2 komentara 2247 prikaza
Zagreb: Video konferencija ministra Božinovića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je u petak kako je u proteklom tjednu proveden nadzor Nacionalnog stožera civilne zaštite nad 7365 poslovnih subjekata te je utvrđeno 284 nepravilnosti koje se odnose na nepridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

o turističkoj ponudi Prilog britanskih novina u cijelosti posvećen Hrvatskoj: Evo kako su nas opisali

"Mogu konstatirati da se intenzivirao nadzor nad provođenjem propisanih mjera i preporuka koji provode lokalni stožeri i timovi. Inspektori Ravnateljstva izvršili su 2156 nadzora poslovnih subjekata, javnih otvorenih prostora, noćnih klubova", rekao je na Božinović na sjednici Vlade.

Uključujući privatna okupljanja i druge objekte, sveukupna je brojka u proteklom tjednu 7365 nadzora te je utvrđeno 284 nepravilnosti, što je 3,85 posto.

"To nam ukazuje na to da se poslodavci i građani uglavnom u najvećoj mjeri pridržavaju propisanih mjera. Nepridržavanje mjera najčešće se odnosi na neposjedovanje ili nekorištenje zaštitne opreme, isticanje obavijesti o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera fizičkog distanciranja te mjera ograničenog mjera sudionika, vođenja pisane evidencije, nepridržavanja uputa o posluživanju hrane i rasporedu sjedenja", naglasio je Božinović.

Murter: Plaža Slanica puna je kupača kao u jeku sezone na kakvu smo navikli NAJNOVIJE IZVJEŠĆE: 'Sigurno je putovati u Hrvatsku i nema ograničenja za povratak u Njemačku'

Podsjetio je da su ovoga tjedna u Stožeru donijeli odluku o održavanju svadbenih svečanosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje sudjelovati mogu samo najuži članovi obitelji te će mjera biti na snazi do 4. kolovoza.

"Što se tiče turističkih regija, situacija što se tiče broja stranih gostiju je takva da je u ovome trenutku u Hrvatskoj evidentirano 619.431. Najviše u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najbrojniji strani gosti u tim županijama su iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Austrije", kazao je Božinović.

Božinović: Raste broj prijava za turistički ulazak u Hrvatsku

Dodao je kako rastu prijave za ulazak u Hrvatsku preko sustava Enter Croatia.

Murter: Plaža Slanica puna je kupača kao u jeku sezone na kakvu smo navikli Sezona u špici U Hrvatskoj šestotinjak tisuća turista, živnuo i jug obale

"U zadnjih 18 sati prijavile su se 64.573 osobe za ulazak u Hrvatsku, najčešće je riječ o turističkim razlozima", istaknuo je ministar.

Poručio je kako je u intenzivnom kontaktu s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom te ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac.

"Možemo izraziti zadovoljstvo kada su u pitanju objave vlada Savezne Republike Njemačke, Austrije i Slovenije o tome da je Hrvatska i dalje sigurna turistička destinacija. Vrlo su intenzivni kontakti s vladom Nizozemske, gdje će i naša diplomacija i turistička diplomacija poduzeti dodatne kontakte kojima će izložiti svu argumentaciju koja je poznata i svim nizozemskim turistima u Hrvatskoj, a to je da borave u sigurnoj turističkoj destinaciji", zaključio je Božinović.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • posebnootvoren:

    Otvorih račun samo da se smradminu najebem bosanske majke.

  • Deleted user:

    ja razumijem da je admin smo potrcko koji radi za demokratsku partiju po njihovim naputcima. on (oni) je izabrao da za placu brise glas naroda, on ni nezna tko je.