Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva ključna pitanja

Kreće li i Austrija putem Velike Britanija? Predsjednički kandidat najavio mogući referendum o izlasku iz EU

Norbert Hofer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
24.11.2016.
u 09:14

– Ako će se nakon Brexita bude počela događati centraliziranija Europske unije, gdje će parlamenti država gubiti svoju moć, a Unija će se voditi kao država, tada ćemo u Austriji morati održati referendum – kazao je Norbert.

Austrijski predsjednički kandidat iz desne, populističke Slobodarske stranke Austrije (FPÖ), Norbert Hofer kazao za BBC da će inicirati referendum o izlasku Austrije iz Europske unije, ako odgovor na izlazak Velike Britanije iz EU bude centralizacija EU. 

Tvrdi kako se glasovanje za njega ne smije se poistovjetiti s glasovanjem za izlazak Austrije iz Europske unije, no naglašava da postoje dvije teme koje bi mogle promijeniti njegovo mišljenje. 

Prva je odluka o primanju Turske u EU, a druga odgovor EU na izlazak Velike Britanije. 

– Počne li se nakon Brexita početi stvarati centraliziranija Europske unije, gdje će parlamenti država gubiti svoju moć, a Unija će se voditi kao država, tada ćemo u Austriji morati održati referendum – kazao je Norbert za BBC. 

Prije mjesec dana u intervju Večernjem listu Norbert je kazao kako izlazak Austrije iz EU nije niti poželjan, niti je tema rasprave.   

>>'Hrvatska, Slovenija 
i Austrija trebale bi stvoriti jak savez, EU njihov glas tad ne bi mogao prečuti. Öxit nije poželjan'

>>Konzervativci pozivaju Austrijance da ne glasuju za ultra desnog Hofera

Komentara 6

Avatar Slavonija87
Slavonija87
09:33 24.11.2016.

Normalan čovjek s racionalnim stavnom. Tko želi carstvo iz kojeg će upravljati tehnokratske elite poput Merkelove i sličnih neprijatelja slobodnih naroda.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
10:00 24.11.2016.

Nitko osim briselskih elita ne želi Super državu EU.

ST
strsljen2013
09:35 24.11.2016.

EU se polako raspada. Mađarska svira po svome. Miriše mi na Austro-ugarsku. E sad ako upadnemo unutra (imamo izgleda niti Austrija niti Mađarska nemaju more) imamo asa u rukavu. Onda bi mogli uhititi Hernadija. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije