Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESNE ITI NE

Konzervativci pozivaju Austrijance da ne glasuju za ultra desnog Hofera

Norbert Hofer
Foto: Reuters
1/4
19.11.2016.
u 14:43

Austrijski predsjednik mora biti jamac suživota a "to nije kompatibilno s izjavama o strahu, mržnji i stalnom traženju žrtvenog jarca", kaže se u proglasu uglednih narodnjaka

Dio istaknutih austrijskih konzervativaca u subotu je pozvao glasače da ne glasuju za kandidata krajnje desnice Norberta Hofera na predsjedničkim izborima u prosincu, naglašavajući svoje strahove da bi on mogao izvesti zemlju iz EU-a.

U proglasu objavljenom u subotu, dio konzervativaca među kojima su i bivši povjerenik EK-a za poljoprivredu Franz Fischler i bivši potpredsjednik vlade Wilhelm Molterer, obojica iz Narodne stranke (OeVP), kazali su da bi predsjednik trebao biti "pouzdan".

Da bi sačuvala svoju gospodarsku vitalnost, Austrija "mora ostati pouzdan europski i međunarodni partner", kažu oni.

Proglas daje potporu Hoferovom protukandidatu, liberalu Alexanderu Van der Bellenu.

Hofer, čelnik ekstremno desne Slobodarske stranke, nije isključio referendum o austrijskoj budućnosti u EU-u, a 1994. je glasao protiv ulaska Austrije u EU.

"Ne želimo se suočiti s mogućnošću austrijskog napuštanja EU-a", kažu konzervativci u objavljenom manifestu.

Hofer se nada postati prvi predsjednik jedne države EU-a s krajnje desnice na izborima 4. prosinca.

Austrijski predsjednik mora biti jamac suživota a "to nije kompatibilno s izjavama o strahu, mržnji i stalnom traženju žrtvenog jarca", kaže se u proglasu.

Austrijska Narodna stranka još uvijek nije službeno dala preporuke svojim pristašama za koga da glasuju ali mnogi od njezinih istaknutih članova već su rekli da će poduprijeti Van der Bellena.

>> Hofer: I Austrija bi mogla održati referendum o izlasku iz EU

Komentara 6

SA
sampras
15:22 19.11.2016.

moš si mislit. bivši povjerenik Europske komisije i sadašnji član Komiteta Europske banke. briselska štenad i tipični predstavnici "establishmenta" kojima slijedi gorko suočavanje s budućnošću.

DU
Deleted user
16:00 19.11.2016.

Dao Bog da ga izaberu!!!

ST
stomugromova
16:27 19.11.2016.

Austrijski predsjednik mora biti jamac suživota a "to nije kompatibilno s izjavama o strahu, mržnji i stalnom traženju žrtvenog jarca", kaže se u proglasu uglednih narodnjaka.---------------------- Kojeg to suživota ? Domaćih i muslimanskih migranata,koji nije moguć jer se navedeni nitii za stotinu godina neće integrirati,a treba voditi brigu i skrb za njih i njihovu gomilu djece.To je suživot o kakvom trabunjaju ovi likovi kojima se smiješi smetlište povijesti jer uskoro će im vlastiti narod pokazati crveni karton.U zadnje vrijeme sve frcaju floskule I šuplje fraze iz usta neoliberalne kvaziljevice diljem Europe jer ih hvata panika nakon pobjede Trumpa u kampanji za USA predsjednika,umjesto gotovo sigurno pobjede njihove šefice Hillary.Pij guzo,plati guzo.Uskoro ćete i vi podnijeti račun za nered koji ste napravili u cijeloj EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije