Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANA KUPNJA
Povratak na članak

Kreće kontrola cijena: Ovi proizvodi ne smiju imati višu cijenu

Inspektori Državnog inspektorata od sutra će obavljati planirane inspekcijske nadzore

Komentari 2

ŽO
žoržet
16:13 16.03.2020.

s obzirom na ti da su i u šparu i u konzumu (pogotovo) suhomesnati i mliječni proizvodi i nakon 31. siječnja ove godine poskupjeli u mjeri koja nadmašuje sva ona očekivana (lanjska) sniženja uslijed smanjivanja stope pdv-a na mnoge prehrambene artikle, baš me zanima hoće li inspekcije uspjeti po tom pitanju učiniti štogod za ljude? čisto sumnjam, jer npr. najobičnija domaća pureća (ne svinjska) šunka u fortenovinoj maloprodajnoj mreži sada dođe 72 kune po kili, a donedavno je stajala 52; sad se na toj cijeni u najboljem slučaju zaustavi tek kod povremenih i privremenih sniženja. naravno, ne vjerujem da višak utrška u svom džepu osjeti ionako drastično srezano osoblje u trgovini ili dobavljači. kojima, doduše, ttakođer porastu zazubice u svakoj krizi. tako da ova izvanredna situacija s koronom doista zahtijeva bar malo skretanje prema tzv. samoupravnom socijalizmu (u smislu društvene solidarnosti) te puno veće prema planskoj (poljo)privredi. jer, eto, bar slavoniju još imamo zdravu, a ni drugi kontinentalni i obalni predjeli hrvatske nisu baš neplodni.

VL
LE
leonlav047
17:29 16.03.2020.

Ovo će samo dovesti do nestašice tih proizvoda. Imati ćemo prazne police na kojima će pisati niske cijene, ne znam točno kakve će koristi narod imati od toga.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.