Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Kreće dugoročni zakup šumskog zemljišta u svrhu pašarenja'

Riječ je o područjima u kojima je teže živjeti i teže je zarađivati. Zato se i ta područja kroz naš program ruralnog razvoja drukčije podržavaju sa većom pojedinačnom potporom po hektaru, kazala je ministrica poljoprivrede
28. listopada 2019. u 10:35 2 komentara 394 prikaza
Marija Vučković
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uoči otvaranja prve međunarodne konferencije o kršu - projekt krš u Šibeniku, na kojoj će se raspravljati o krškom području, izazovima opstanka, ekonomiji krša, najavila je dugoočekivani natječaj za dugoročni zakup šumskog zemljišta u svrhu pašarenja.

Općina Klis je na Danima hrvatskog turizma na Hvaru osvojila 3. mjesto za kulturnu atrakciju godine PROMO Procvat ruralnog turizma u Dalmatinskoj zagori

"Važno je da se ova teme o krškim pašnjacima otvara. Riječ je o vrlo važnom području, u godinama možda i zanemarenom području. Zadovoljna sam što danas mogu i najaviti dugoočekivani natječaj za dugoročni zakup šumskog zemljišta u svrhu pašarenja. To su naši poljoprivrednici i stočari dugo čekali", kazala je ministrica.

"To je važno za osam hrvatskih krških županija pa se nadam da će to pomoći realizaciji odnosno davanju ovog značajnog resursa poljoprivrednicima u svrhu povećanja stočarske proizvodnje ali i opstojnosti stanovništa na području gdje nije lako živjeti. Riječ je o ruralnim pdručjima, područjima koja imaju dodatna ograničenja. Riječ je o područjima u kojima je teže živjeti i teže je zarađivati. Zato se i ta područja kroz naš program ruralnog razvoja drukčije podržavaju sa većom pojedinačnom potporom po hektaru. Moram napomenuti da ćemo mi u Ministarstvu podržati sve naše stočare, da ćemo požuriti dodjelu resursa", kazala je ministrica.

Program ruralnog razvoja PROMO Poljoprivrednicima ove godine na raspolaganju 360 milijuna eura za projekte ruralnog razvoja

"Naglasila bih mjeru 13 programa ruralnog razvoja kroz koju je dosad  uloženo, od kada je započela 2015. godine milijardu i četiristo milijuna kuna", dodala je.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Mimosvit:

    Distribucija poticaja lokalnim hadezeovcima i ništa drugo. Ozakonjen kriminal je puno gori od kriminala koji je izvan zakona.