Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HOTMAIL
Povratak na članak

Kraš i Agrokor demantiraju navode o pogodovanju dobavljačima

Stari dug Agrokora je onaj dospjeli do 10. travnja i za njegovo plaćanje je trebala odluka vjerovničkog vijeća a plaćao se iz novog kredita Agrokora, dok je granični dug onaj koji je fakturiran prije 10. travnja a na naplatu je došao poslije 10. travnja.

Komentari 5

DR
droza
16:14 25.05.2018.

Ma tužiti index odmah sad! Peđa Grbin gostovao je dana 30.04.2017.godine u emisiji NU2. U toj je emisiji izjavio kako su u SDP-u, u jeku izglasavanja Lex Agrokora, održali sastanak sa čelnicima ruske VTB banke. Grbin je ustvrdio da su iz VTB-a došli "lobirati" kod SDP-a da njihovi zastupnici podrže izglasavanje Lex Agrokora. Pitanje je, zašto bi iz VTB-a lobirali za ovo kad je bilo potpuno jasno da će zakon biti izglasan, podržali ga SDP-ovci ili ne. Osim toga Hrvatska uopće nema zakon o lobiranju, ali eto, po tumačenju pravnika Grbina, nema ništa sporno u lobiranju ruske banke kod jedne hrvatske parlamentarne stranke?! Nadalje, ako znamo da je judexu za SDP-ova mandata obrisan milijunski porezni dug, onda možemo pretpostaviti u čijem interesu, u isto jedro pušu i SDP i judex

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
07:35 26.05.2018.

Kada ulicni jugoleftardski sud osudi onda je gotovo. To je nasim medijama onda polazna tocka.

VL
SE
sekator2
16:14 25.05.2018.

He he he. Ne znam. Ne znam. Osiguravajuća kuća iz Slovenije je imala dobar uvid u stanje stvari jer su dobavljači tj. vjerovnici Agrokora bili njezini osiguranici te joj je bilo u interesu da potraživanja njenih klijenata (preko 100000 kn) budu podmirena kako ne bi oni morali isplatiti te iznose. Na prvi pogled ovo obrazloženje izgleda logično ali poznavajući prilike u voljenoj nam i jedinoj Hrvatskoj malo sam oprezan. Odmah mi je bilo čudno benevolentno odustajanje Tedeschija od potraživanja Atlantic grupe. Ovako ispada da je to bio samo sedativ za one vjerovnike (dobavljače) koji su bili malo manje jednaki dok je on i još par jednakijih uspio ispod žita izvući većinu potraživanja. Ukoliko je točno ovo što Indeks piše onda bi se osim konzultanata i gđa Vidaković kao zastupnik velikih vjerovnika našla u vrlo nezgodnoj kazneno-pravnoj poziciji dok bi , za razliku od nje, Tedeschi i društvo samo potvrdili da nemaju ni trunku morala i na tome bi priča ostala. Ukoliko su pak Tedeschi, Nestle i ostali takav ustupak od izvanredne uprave ishodili nečim "konkretnim" onda će se pridružiti svojoj zastupnici, gđi Vidaković. Lijepa naša domovino, oj junačka zemljo mila...

VL
ZA
zarac
15:53 25.05.2018.

Vjerodostojnost! Vjerodostojnost posvuda....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.