Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kralo se i prije HDZ-a, SDP-a... Kultura uzimanja je ukorijenjena

Kada bi HDZ-ovci bili najodgovorniji za krađe i kada bi to bila stranka lopova, a hrvatski narod s druge strane visoko moralan, častan i superosjetljiv na sve oblike krađe, stvari bi se riješile jednostavno i na prvim parlamentarnim ili lokalnim izborima.

Komentari 13

SZ
SZ123
10:29 09.07.2022.

Znate što, prije se i ubijalo, išlo na duele.... Pa što, treba li zbog toga imati razumijevanje za takvo ponašanje!!?? Naravno, ne! Zašto HDZ, pa zato jer je najodgovorniji, najviše je vladao pa snosi i najveću odgovornost.... Inače što, hdz je super, ali par desetaka tisuća pojedinaca baca ljagu na fenomenalnu stranku 😂😂😂

VL
JZ
Joža-Zg
14:03 09.07.2022.

Svi kradu to je činjenica, nema poštenih

VL
DU
Deleted user
13:03 09.07.2022.

Uspomene još svježe - kako se približavao kraj 80.ih godina, sve više i više listova imala "Crna kronika" u VL, da ne velim da je bila najviše čitana rubrika tada. Postoje još i "hard copy" arhive pa se može provjeriti, a dakako da je smjenom vlasti i formalnom demokracijom došlo i do procvata drp aktivnosti svih fela. I nije to samo slučaj s RH, imate identičnu pojavu u tzv. postkom. državama - da je kriminal buknuo, a korupcija - e bez nje je danas nezamislivo u mnogim državama EU slične povijesti kao što ima i Hrvatska. Narodni običaj, rekli bi zlobnici.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:20 09.07.2022.

Pljačka kroz pretvorbu i zatiranje vjere u pravičnu raspodjelu društvenih dobara je najveće moralno posrnuće i krimen HDZ-a. Prema ovom zlodjelu se pljačka za koju je HDZ pravomoćno osuđen čini kao "korisna malverzacija".

VL
Avatar Svračak
Svračak
21:32 09.07.2022.

Mi koji duže pamtimo sjećamo se da je većina trgovačkih poslovođa u onoj državi bila jako imućna skupina ljudi. A i mnogi drugi koji su bili blizu love kao skladištari, direktori veći i manji, šefovi po bolnicama itd.

VL
RO
ronyday
16:30 09.07.2022.

Hrvatska je najviše opljačakana u vrijeme Račana i Milanovića, prvi je opljačkao državu za 400 milijardi tako da je zadužio državu za 14,5 milijardi eura, prodao banke u čiju sanaciju smo uložili 87 milijardi, INA-u, HT, zlatne rezerve, hotele.. sveve moguće, a drugi degenerik za 200 milijardi, zaduživanjem države, otpisivanjem dugova, pljačkom, brojnim aferama

VL
DU
Deleted user
17:54 09.07.2022.

Svaki lopovluk ima ime i prezime i čini štetu stranci kojoj pripada. Nikada nijedna stranka nije lopovska i u svim strankama je u postocima podjednako zastupljen kriminal. Problem je HDZ-a što je daleko najveća i najbrojnija stranka u Hrvatskoj. A to što je i najuspješnija, trn je u oku mnogima koji je ne podnose, pa je na nju i medijski pritisak neusporedivo veći.

VL
ST
stefj
10:00 09.07.2022.

Krađa je u Jugoslaviji bila način života, ne može to samo tako nestati. To se tada zvalo snalaženje, a mnogi su bili snalažljivi... No ova krađa je samo opet iznijela na vidjelo činjenicu da u javnim službama nikome radi ničega ne možeš dati otkaz. Trebalo bi malo o tome pisati... Čovjek ostaje uhljeb do kraja, nema tog zakona koji će ga maknuti. To je po meni i jedna od osnova zašto nam je tako, zašto smo na dnu EU-a, što god napravio, ako si u javnim strukturama, ništa ti nitko ne može. Čak i da ode u zatvor, čekat će ga radno mjesto i plaća, još ako ovo okrene na bolest, platit ćemo mu i psihijatrijsko liječenje... To je to, ne samo da im prava i primanja ne ovise o radu i rezultatima, već im niti ponašanje, navike i ovisnosti niti malo ne utječu na radno mjesto. Bio kleptoman ili narkoman, plaća uredno sjeda...

VL
SL
slavenZadravec
20:27 09.07.2022.

Sustav krađa i zloupotreba je uspostavljen početkom devedesetih, u međuvremenu prožeo cijelo društvo te ga je sada jako teško iskorijeniti. Ipak, HDZ snosi lavovski dio odgovornosti.

VL
HI
HiroGlifi
16:13 09.07.2022.

Ovaj pamfletić me podsjeća na ono srpsko "ko nas bre zavadi" jer su eto " svi jednako krivi". Nisu svi jednako krivi. HDZ-ovci i njihovi birači su krivi zbog pretvaranja Hrvatske u mafijaški bankomat. Kritična masa hrvatskih građana, odgojenih tako da im je lopovluk poželjan i normalan, glasa i učlanjuje se u HDZ. "Use nase podase" nazadni mentalitet uništio je ovu državu a profilirao se kroz HDZ. Kraj priče.

VL
HU
Hubrvi
13:03 09.07.2022.

Dobro i konacno detektirano. Gen korupcije i kradje drzavnoga, gen rjesavanja problema ili zaposljavanja preko poznanstava je duboko ukorijenjen u hrvatskom drustvu. To pocinje kod ulaza preko reda u lijecnicke ordinacije, pa voznje taxijima bez racuna do muljanja sa poticajima. A to da netko iz politike takvo sto napravi je samo alibi za 1000-e i 1000-e malih prevaranata, jer sad mogu upirati prst u te i vikati korupcija, korupcija. I puno gora od materijalne je politicka korupcija. Uzmimo samo onog Zelica koji je u GONG-u glumio politicki neutralnog, da bi nakon godina upiranja prsta u HDZ i manipulacije izbornih kampanja i izbora u korist SDP-a kod prve prilike zavrsio na fukciji i SDP-u. Ili uzmimo Daliju Oreskovic koja kao politicki neutralna stalno i cesto kod HDZ-a trazila musicu u oku, da bi nakon zavrsetka njezinog mandata predsjednice povjerenstva o sukobu interesa okrenula kaput i pokazala da je njezina boja crvena. Dok se to sve dovede u red proci ce desetljeca. Ali Hrvatska je na dobrom putu, da se to iskorijeni iako ce se uvijek negdje naci neki Milanovicev sin koji petice dobiva zahvaljujuci intervenciji mame.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.