Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod okriljem noći

Kralju pršuta S. Lijanoviću ustrijelili skupocjenu junicu

stipe lijanović
Jurica Galoić/PIXSELL
05.06.2011.
u 13:10

Pod okriljem noći metkom u glavu nepoznati počinitelj ustrijelio je kravu tešku oko 900 kg i kako vlasnik tvrdi vrijednu 3.000 eura

BJELOVAR – Da drski krivolovci koji već dugo “ordiniraju” Bilogorom u posljednje vrijeme ne tamane samo divljač pokazuje i prošlotjedni događaj u blizini Velikog Grđevca na oko tri milijuna eura vrijednom imanju kralja pršuta Stipe Ivankovića Lijanovića, izdanka poznate širokobriješke obitelji. Na pašnjaku u Cremušini na kojem se poznati poduzetnik iz hobija bavi uzgojem 200-tinjak skupih krava francuske pasmine “Charolais”, nepoznati počinitelj tijekom noći poput trofejne divljači odstrijelio je najveću kravu tešku oko 900 kg i po procjeni vlasnika vrijednu oko tri tisuće eura.

- Da je kojim slučajem ustrijeljena krava crvene boje možda bi se još moglo pomisliti da ju je krivolovac zamijenio za srndaća, no metkom u glavu pogođena je bijela krava i tu nema dileme, to je učinjeno s jasnom namjerom da se napravi šteta - tvrdi Stipe. Dodaje da ovo nije prvi slučaj te ističe primjer susjeda od prije 15-tak dana kojem je također ustrijeljena krava. Drski lopovi tada su imali dovoljno vremena pa su joj oderali kožu, raskomadali je i odnijeli u cijelosti.

- Dosad su uglavnom krali kokoši ali kako je došla ova kriza i lopovi, čini se, mijenjaju navike - više u šali i nimalo zabrinut ističe mladi poduzetnik dodajući da su na imanju u zadnje vrijeme pojačali nadzor. Dečki zaposleni na imanju s dva đipa non-stop su u ophodnji.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Ledeni
Ledeni
15:24 05.06.2011.

Lovci hmm. Tko može opravdati hodanje šumom i ubijanje nedužnih životinja? A pravdaju se da su ljubitelji prirode. Valjda mrtve prirode.

XL
xlns
13:38 05.06.2011.

krivo govedo je ustrijeljeno ...

Avatar broz
broz
17:16 05.06.2011.

Lijepo sam mu rekao da ne mješa govedinu i svinjetinu,a on ne sluša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije