Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSAM DANA PRIJE NAPUŠTANJA EU

Kraljica potpisala, zakon o brexitu stupio na snagu

Boris Johnson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.01.2020.
u 17:13

"Sada možemo zaboraviti ogorčenost i podjele iz tri posljednje godine i usredotočiti se na pokretanje svijetle i uzbudljive budućnosti", zaključio je Johnson.

Zakon o brexitu je stupio na snagu nakon što ga je potpisala kraljica Elizabeta II., objavila je britanska vlada u četvrtak, osam dana prije napuštanja Europske unije.

"Njezino Veličanstvo je dalo svoj kraljevski pristanak na tekst koji regulira uvjete razdruživanja nakon 47 godina burnog braka s EU-om", napisao je na Twitteru ministar zadužen za brexit Steve Barclay. "To omogućuje Velikoj Britaniji da 31. siječnja napusti Europsku uniju", dodao je ministar.

Ugovor o izlasku sada treba ratificirati Europski parlament 29. siječnja kako bi Velika Britanija mogla postati prva zemlja koja napušta EU 31. siječnja u ponoć i okrenuti stranicu nakon tri godine odugovlačenja i burnih rasprava.

Parlament je definitivno usvojio tekst u srijedu navečer, što je razveselilo premijera.

"Ponekad nam se činilo da nikada nećemo prijeći liniju brexita, ali uspjeli smo", napisao je Boris Johnson u priopćenju.

"Sada možemo zaboraviti ogorčenost i podjele iz tri posljednje godine i usredotočiti se na pokretanje svijetle i uzbudljive budućnosti", zaključio je Johnson.

Komentara 7

DU
Deleted user
17:48 23.01.2020.

Sretno.Što ste izabrali to ste dobili.A vrijeme će brzo pokazati dali je odluka ispravna ili ne.

Avatar __MAX__
__MAX__
18:37 23.01.2020.

Gube trziste od 500 mil. kako ce ta odluka biti OK. Sve EU institucije i firme iz Londona masovno sele na kontinent. Sve to osim ako ne potkupe EU politicare a ovi im daju povlastene ustupke sa EUom a to znaci da bi zadrzali sve sto je njima u interesu ali ne i EUovom.

DU
Deleted user
19:06 23.01.2020.

Imperija koja je stoljećima većini čovječanstva nanosila neopisivo zlo, urušava se po istovjetnom modelu drevnih civilizacija. Radujem se tom procesu, gdje na koncu pravda pobjeđuje. Nadam se skorom izlasku Škotske iz te nakazne sotonističke tvorevine, koja kao ranjena zvijer, i na umoru svijetom širi zlo. Vjerujem da će i moja generacija dočekati rušenje i cionističke imperije, koja je naslijedila britansku, i trenutačno satire svijet. Sve je to davno i točno opisano u Ivanovom Otkrivenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije