Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčarenje

Na krađama skupocjenih auta "zaradili" 1,6 milijuna kuna

'skoda_pxl_crn_180811'
''
18.08.2011.
u 19:30

Mozak je čitave operacije muškarac iz Karlovca koji je organizirao skupinu i nabavio specijalni alat za provale u inozemstvu

Policija je USKOK-u kazneno prijavila 11 osoba s područja Zagreba, Karlovca i BiH zbog sumnje da su se udružile radi teških krađa i krijumčarenja auta u BiH. Dio njih već se nalazi u zatvoru zbog drugih kaznenih djela. Obrada je trajala dulje vrijeme tijekom kojeg su krijumčari bili praćeni i prisluškivani.

Utvrđeno je da je mozak čitave operacije muškarac iz Karlovca koji je organizirao osmero hrvatskih državljana i trojicu državljana BiH radi krađa auta marke BMW, VW i Škoda u Hrvatskoj. Vozila su krijumčarili u BiH, ali i rastavljali u dijelove koje su kasnije opet prodavali u Hrvatskoj.

Organizator skupine u inozemstvu je kupio i tzv. dekodere za krađe auta, a novac "zarađen" na taj način dijelio je s ostalima. Od siječnja do polovice srpnja krijumčari su počinili devet teških krađa u Zagrebu i Rijeci te na taj način pribavili protupravnu imovinsku korist od 1,6 milijuna kuna. Policija je vlasnicima vratila pet vozila, a u pretragama auta kojima su se osumnjičeni koristili pronađeni su i oduzeti dekoderi te više komada provalničkog alata.

Utvrđeno je i da su osumnjičeni počinili četiri kaznena djela krivotvorenje isprava i jedno kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar ("(*_*)/")
("(*_*)/")
19:53 18.08.2011.

O tome sam i ja nekoć maštao,al za to treba imati malo više klikera nego što ja imam...

GR
gromCH
21:08 18.08.2011.

Lopovi nemaju IME I PREZIME....................

BA
baš
19:52 18.08.2011.

Ovo je presitno, neka malo bolje pročeprkaju tih ima više, puno više i ima ih u svim strukturama i institucijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije