Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum Amerikanaca i talibana
Povratak na članak

Kraj rata u Afganistanu na vidiku

Nakon 17 godina rata Trump će povući vojsku iz te zemlje, a njen teritorij neće smjeti koristiti teroristi

Komentari 5

Avatar neidemdalje
neidemdalje
21:34 29.01.2019.

15 godina mi trošimo milijarde na misiju u afganistanu za ništa...

VL
MX
Mister X
21:00 29.01.2019.

,Nakon 17 godina rata Trump će povući vojsku iz te zemlje, """a njen teritorij neće smjeti koristiti teroristi . """" Jer kako znamo kad su Ameri tamo ili gdje su oni tamo su i teroristi . Kad odu nema ihh više.. Interesantno niko od saveznika njih 28 +prijatelji NATO sveza koji se muški bore 17 godina se ne bune još .? Koliko uspiješno evo usporedbe . Dnevno gine 29 Afganistanaca - njihov USA podtak za 2017 godinu . Situaciju tamo u Afganistanu možemo samo shvatiti ako smo spremni usporediti sa Europom . Kada bi dnevno ginulo u Europi oko 750 ljudi od terorizma / sedamsto i pedest dnevno ! / to bi bio slučaj ala Afganistan ..... Znamo da to nije slučaj tu a i Ameri nisu tako jako zastuplje ni kao u Afganistanu . Naravno vjerujem da se se povući oni ali ostaje netko tko ih zastupa super naoružani ""zaštitari"""" kao u Iraku . Znamo kako se povukoše iz Sirije kao ne osvajači ali zato ostaviše uvezoše prave "prijatelje" te narediše NATO Turskoj da se " useli u legalno" u Siriju , naravno zadatak je Izraelu da može i treba kad vidi i zaželi nešto što nije poslano odavno u kameno doba da to odradi ... Jer zano Izrael je najjači i nema tko da nešto pisne pa ni kada pobije-di i 30 tero palestinske djece sa pračkama .... Kratko rečeno na Zapadu ništa nmovo . Za one koji ne znaju Amerika ima u 58 država izvan Amerike svoje baze - Rus i 3 .. Sad kad su njvjerovatnije dobro zakopali tisuće raketa tamo u 17 godina nema potreba da se više zadržavaju .

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:17 30.01.2019.

a što ne stavite naziv koji odgovara sadržaju teksta? ono, zar je tako teško bilo napisati 'amerika kapitulirala i u afganistanu', ili 'amerikanci izgubili rat i u afganistanu', može se i dodati 'nastavlja se crni niz izgubljenih ratova'.. pa koga se plašite? amerikanaca? oni rade isto ono što su radile sve velike stare kolonijalne sile kad su počele gubiti moć. zadnja takva jer bila britanija, koja je pokrenula mnoge ratove i krize, pokušavajući očajnički zaustaviti slabljenje funte, vojske (tj. mornarice), i posljedično ekonomije. niti jedna takva sila u povijesti nije pala, a da nije u smrtnom hropcu uništila mnogo života, pa neće ni ova. znači, rat u afganistanu amere je koštao 6.000 mlrd dolara, pronevjerene su stotine milijardi dolara, ubijeno stotine američkih vojnika, deseci tisuća ranjenih, uništena kompletna infrastruktura u zemlji i enormno povećana proizvodnja opijata.. to je rezultat pravilne ocjene amerikanaca i provedene akcije u cilju borbe protiv terorizma, koji ulazi polako u 20.-u godinu... kriza je sve više, terorista sve više... mira sve manje. prava i sloboda sve manje.

VL
Avatar superhik74
superhik74
20:51 29.01.2019.

Bajke za djecu zaostalu urazvoju, pa nisu jos niti poceli peljusiti prirodne resurse litija i ostalih metala zbog cega su Afganistan i okupirali prije vise od 17 godina.

VL
ST
stomugromova
22:43 29.01.2019.

Kraj rata u Afganistanu na vidiku / Nakon 17 godina rata Trump će povući vojsku iz te zemlje, a njen teritorij neće smjeti koristiti teroristi / I svi se nasmijaše..............

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.