Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Kraj kišnog razdoblja? Idući tjedan stiže promjena vremena koja će se svidjeti svima

Sunčani dan u Zagrebu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
14.10.2021.
u 08:54

Sunčano vrijeme očekuje se i za vikend, no pravo zatopljenje dolazi idući tjedan kada se najavljuju temperature i više od 20 stupnjeva Celzijevih

Ako je suditi prema prognozi za iduće dane, kišnom razdoblju došao je kraj. Idućih dana vrijeme će biti pretežno sunčano, no temperature će i dalje biti relativno niske, ali i to će se uskoro promijeniti.

Danas će na Jadranu biti pretežno sunčano i vjetrovito. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, češću sredinom dana i popodne, kada je osobito u Slavoniji i gorju moguće i malo kiše. Ujutro na kopnu mjestimična magla i mraz pri tlu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 18°C, javlja DHMZ.

Sutra će u većini krajeva biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz povećanu naoblaku. U noći i ujutro na kopnu ponegdje magla, a moguć je i mraz pri tlu. Vjetar slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, poslijepodne na jugu prolazno u slabljenju.  

Sutra će u gorju najniža jutarnja temperatura biti -1, no tijekom dana živa na termometru penjat će se do 13 stupnjeva u unutrašnjosti te do 19 na Jadranu.

Sunčano vrijeme očekuje se i za vikend, no pravo zatopljenje dolazi idući tjedan kada se najavljuju temperature više od 20 stupnjeva Celzijevih.

Za danas je pak upaljen meteoalarm za cijelo jadransko područje zbog jake bure koja će puhati do 110 kilometara na sat, a najgore će biti u velebitskom kanalu za koji je izdan crveni alarm.

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:49 14.10.2021.

sljedeci tjedan toplije danas 8

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije