Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam zločina

Krađe i pijanstva: Buran vikend na području PU Brodsko-posavske

policija,Kata Nujić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
13.10.2014.
u 22:09

U području prometa dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih je sedam s ozlijeđenim osobama, a 10 prometnih nesreća završilo je materijalnom štetom

Policijski službenici su na području Brodsko-posavske županije tijekom proteklog vikenda imali pune ruke posla. Ukupno su evidentirali 17 kaznenih djela, od čega je čak trinaest imovinskog karaktera. U području prometa dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih je sedam s ozlijeđenim osobama, a 10 prometnih nesreća završilo je materijalnom štetom. Policija je intervenirala i u sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, izvijestila je novinare na konferenciji za medije glasnogovornica PU Brodsko-posavske Kata Nujić.

- U petak oko 9 sati na Trgu hrvatskog proljeća u Slavonskom Brodu nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju 68-godišnjakinje dok se nalazila u trgovačkom centru, te iz njezine otvorene torbe otuđio novčanik s nekoliko tisuća kuna, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Istoga dana oko 22.15 sati 48-godišnjak je u svom dvorištu zatekao nepoznatog muškarca kako mu krade bicikl. Pokušao ga je u tome spriječiti, no neznanac je hitro uzvratio udarcima, sjeo na bicikl i pobjegao. U subotu 11. listopada u poslijepodnevnim satima u obiteljskoj kući 55-godišnje vlasnice nepoznata osoba je iskoristivši njenu nepažnju, jer je kuću u tom trenutku ostavila otključanu i boravila u dvorišnoj zgradi, iz torbice otuđila više tisuća kuna. Na okučanskom području nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću i pobjegao otuđivši pritom veću količinu novca, te više komada različitog nakita. Policijski službenici vezano uz ove događaje nastavljaju daljnji rad u cilju što hitnijeg pronalaska počinitelja kaznenih djela i otuđenih predmeta - kazala je Kata Nujić.

A da policija kradljivce privodi pravdi svjedoči i dovršeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim Brođaninom, koje je potvrdilo sumnje u počinjenje čak pet kaznenih djela krađe. Naime, osumnjičeni je tijekom lipnja i rujna iz skladišta jedne tvrtke u Slavonskom Brodu otuđio više tisuća kilograma metalne strugotine. Protiv njega je podnesena kaznenu prijava Općinskom državnom odvjetništvu. Proteklog vikenda najviše alkoholiziranih vozača bilo je na području Nove Gradiške, a zabilježena su i dva ovotjedna rekordera. U nedjelju, nadzirući promet u Novoj Gradiški policijski službenici ustanovili su da 43-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom u organizmu vozača očitali su koncentraciju alkohola od 2,35 promila. Drugi slučaj vožnje u pijanom stanju zabilježili su također u nedjelju, ali ovaj put u popodnevnim satima.

Alkoholizirani vozač je upravljajući Mercedesom prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u dva parkirana automobila, te potom napustio mjesto događaja ne razmijenivši s vlasnicima oštećenih vozila podatke o sebi i vozilu. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška ubrzo su ga pronašli i alkotestirali, te ustanovili kako je riječ o 64-godišnjaku u čijem je organizmu koncentracija alkohola iznosila 2,89 promila. Oba alkoholizirana vozača zadržana su u postaji do otriježnjenja, a zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zaradili su i prekršajne prijave. 

>>Za strašan sudar na Jarunu, uz nepažnju i alkohol, kriva je i nepregledna cesta

>>Vozio je po propisima i poginuo, a druga dvojica vozača neozlijeđena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije