Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši gradonačelnik Čakovca

Traži se skidanje imuniteta Stjepanu Kovaču zbog lažne prijave za prijetnju

Čakovec: Stjepan Kovač i Peđa Grbin na konferenciji uoči drugog kruga izbora
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
10.09.2021.
u 12:02

Kovač je čak bio stavljen i pod policijsku zaštitu te je u kampanji za lokalne izbore govorio kako prima prijetnje smrću

Matija Posavec, međimurski župan, uhićen je jutros u najnovijoj policijsko-uskočkoj akciji kojom je obuhvaćeno šest osoba. Među njima je i Stjepan Kovač, bivši gradonačelnik Čakovca te trenutačni saborski zastupnik SDP-a. Kako ima imunitet, DORH je u Sabor uputio zahtjev za skidanjem njegova imuniteta, o čemu bi Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), trebalo odlučivati danas u 15 sati. Njega se sumnjiči za trgovanje utjecajem. Prema neslužbenim informacijama, USKOK Posavca i ostale sumnjiči za niz koruptivnih djela, među kojima je i primanje mita od 10.000 kuna.

Isto tako, prema neslužbenim informacijama, istragom je obuhvaćen i jedan međimurski poduzetnik, a istražitelji su osumnjičenike dulje vrijeme tajno pratili i prisluškivali. Nakon što su Posavec i ostali uhićeni, policija im je jučer pretraživala poslovne i stambene prostore, a nakon završene pretrage vjerojatno će biti dovedeni na ispitivanje u USKOK.

Kako se neslužbeno doznaje, Kovač se sumnjiči da je od policajca Maria Severa tražio da mu otkrije identitet osobe koju je Kovač prijavio za klevetu. Događalo se to od travnja do lipnja 2021., a za takvo postupanje nije bilo osnove,  pa se Kovač sumnjiči da je sa Severom dogovorio da se angažira Damir L. kako bi se fabricirala lažna prijetnja Kovaču, na temelju koje bi se inicirala policijska obrada. Kovač je čak bio stavljen i pod policijsku zaštitu te je u kampanji za lokalne izbore govorio kako prima prijetnje smrću.

Kada je policija našla osobu koja je na društvenim mrežama objavila poruke koje je Kovač smatrao klevetničkima, on je, kako se sumnja, tražio od načelnika PU međimurske da požuri nastavak obrade.

Komentara 3

SN
snoopy001
12:24 10.09.2021.

mda, to je glavni Kovačev krimen... a dealovi sa Đurkinom, Jesenovićem itd. to ništa, a!?

PO
Poskok
12:18 10.09.2021.

Duboka država na zadatku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije