Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kampanja se zaoštrava

Kovač odgovorio Plenkoviću na prozivke. Pokrenuli i internetsku stranicu Pobjednički put

Miro Kovač
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.02.2020.
u 12:27

Sadašnje stranačko vodstvo odvelo je HDZ na ideološke pozicije s kojima se mnogi članovi i simpatizeri ne mogu prepoznati. Umjesto demokratskog nadmetanja s ljevicom, stranačko je vodstvo energiju utrošilo u svađama s vlastitim biračkim tijelom,stoji na stranici pod nazivom Pobjednički put

Najavljeni kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač nikad nije podržavao niti tražio ratifikaciju Istanbulske konvencije, kako to opetovano i neistinito pokušavaju prikazati Andrej Plenković i njegov izborni stožer, priopćio je Kovačev izborni stožer, nazvan Opcija za promjene.

"Kao što je hrvatskoj javnosti poznato, Miro Kovač usprotivio se među prvima u HDZ-u ratifikaciji tzv. Istanbulske konvencije. U Hrvatskom je saboru, unatoč inzistiranju i pritiscima Andreja Plenkovića, 13. travnja 2018. protiv nje i glasovao", kaže se u priopćenju.

Ocjenjuju kako glasnogovornik stožera Andreja Plenkovića (Davor Božinovićmanipulira sadržajem iznesenim na tiskovnoj konferenciji održanoj 25. studenog 2014., prigodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, te da se Kovač tada kao međunarodni tajnik obratio u ime Predsjedništva HDZ-a te nijednom riječju nije spomenuo ni ratifikaciju ni tzv. Istanbulsku konvenciju.

Citira se Kovačeva tadašnja izjava koja je objavljena i na službenoj HDZ-ovoj stranici: "U ime Predsjedništva stranke i u ime muškog dijela stranke pridružujem se osudi svakog oblika nasilja nad ženama u društvu. Iskazujem podršku jednakopravnom statusu žena u hrvatskom društvu i vrednovanju statusa žena u hrvatskom društvu".

"Podsjećamo javnost da je Andrej Plenković, bez ikakvih konzultacija na nadležnim stranačkim tijelima, 8. ožujka 2018. godine, na sjednici Vlade, najavio ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije. Predsjedništvo stranke je o Istanbulskoj konvenciji raspravljalo tek 12. ožujka 2018. godine, što najbolje pokazuje koliko Andrej Plenković drži do mišljenja stranačkih tijela i tim je postupanjem podijelio članstvo i biračko tijelo", stoji u priopćenju Opcije za promjene. 

Pokrenuta je i internetska stranica pod nazivom Pobjednički put, na kojoj se traži potpora članova HDZ-a za kandidaturu Mire Kovača, Davora Ive Stiera, Ivana Penave, Milijana Brkića i drugih.

"Sadašnje stranačko vodstvo odvelo je HDZ na ideološke pozicije s kojima se mnogi članovi i simpatizeri ne mogu prepoznati. Umjesto demokratskog nadmetanja s ljevicom, stranačko je vodstvo energiju utrošilo u svađama s vlastitim biračkim tijelom. Od Istanbulske konvencije do “crnog labuda”. Rezultat takvog ideološkog usmjerenja bila je podjela unutar stranke i podjela biračkog tijela. U takvoj situaciji, tradicionalni birači HDZ-a odlaze u sve većem broju prema drugim opcijama ili ne izlaze na izbore, a lijeve političke i društvene opcije ostaju kao jedini sadašnji i potencijalno budući koalicijski partner ovakvog HDZ-a. U praskozorju hrvatske demokracije, stari je režim optužio Hrvatsku demokratsku zajednicu da je “stranka opasnih namjera”. Danas, u očima mnogih, HDZ je postao organ vladajuće elite", stoji između ostalog na internetskoj stranici..

Ključne riječi

Komentara 6

DD
duda.dudica
13:50 12.02.2020.

Zasto bi HDZovci glasali za neki drugu opciju kad je Plenkovic dosad napravio najbolje rezultate

ŽO
žoržet
13:14 12.02.2020.

Meni se prije čini da je Kovač s cijelom svojom ekipicom, a bogmeč i 'pozadincem' Karamarkom, u ozbiljnoj svađi sa sobom, odnosno u totalnom nesrazmjeru golemih osobnih ambicija, realnih 'potencijala', sposobnosti i mogućnosti te osnovne samokritičnosti. Štoviše, da su se već - najjasnije u onoj prilično tragikomičnoj 'Timek-Tomek' vladi, u kojoj je baš on bio ministar vanjskih poslova - dokazali kao pravi generatori proizvodnje specifičnih, 'suverenističko-domoljubnih' tipova 'eksperata' i pratećih 'alternativnih činjenica', za koje ni brojke ni slova ne mogu potvrditi da su ikome ikakvo dobro donijeli, čak možda ni njima samima. Dapače. Tako da je najviše što (eventualno) zaslužuju ponavljanje 'gradiva prvog razreda' pa izlazak na 'izborni ispit', a onda najvjerojatnije odlazak u ropotarnicu političke povijesti ili u najboljem slučaju (a s obzirom na to da ipak živimo u kakvoj-takvoj demokraciji) u legendarnu narodnu izreku'kud koji, mili moji'!)

VA
Vagabundo
13:49 12.02.2020.

Dok se nije kandidirao za predsjednika stranke, negdje ga nije bilo ni za cut ni za vidit. Sad odjednom glumi nekakvog iskusnog i hrabrog vodju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije