Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
flota

Kotromanović: Zadržat ćemo borbeno zrakoplovstvo

'02.03.2012., Zagreb - Ministar obrane Ante Kotromanovic i hrvatski proizvodaci vojne opreme potpisali su ugovore o nabavi vojne opreme u vrijednosti 32,5 milijuna kuna. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
19.05.2012.
u 18:30

Kotromanović očekuje "najbolju" presudu Gotovini i Markaču, a tvrdi da za zločine moraju odgovarati oni koji su ih počinili

Hrvatska vojska zadržat će zrakoplovstvo, potvrdio je ministar obrane Ante Kotromanović u razgovoru za HTV. Naglasio je i kako će se ove godine u modernizaciju uložiti sto milijuna eura.

- Donijeli smo odluku da ćemo zadržati borbeno zrakoplovstvo, što ćemo uzeti, nabaviti - to ćemo vidjeti. Što se tiče mornarice ona je apsolutno jedan od naših prioriteta. Kako ćemo ući skoro u Europsku uniju, sada smo krenuli s tom flotilom ophodnih brodova - rekao je Kotromanović, dodavši kako bi godine trebala biti dovršena Patria.

Ministar je komentirao i suđenje umirovljenim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladen Markaču na Haaškom tribunalu, rekavši kako očekuje "najbolju" presudu.

- Ja se nadam samo da će se odluka temeljiti na realnoj situaciji koja se tada desila - rekao je Kotromanović, dodavši kako misli na to da niej bilo prekomjernog granatiranja ni udruženog zločinačkog pokreta. Naglasio je i kako za zločine počinjene nakon Oluje moraju odgovarati oni koji su ih počinili.

Kotromanović je istaknuo kako je u MORH-u već smijenjeno nekoliko ljudi zbog šlampavosti i neodgovornosti prema poslu, a o brojnim aferama u ministarstvu nije htio mnogo govoriti.

- Sve što znam, znam kao i cjelokupna javnost, pročitam novine pa vidim - rekao je.

Podsjetimo, o sudbini hrvatskog ratnog zrakoplovstva raspravlja se već dulje vrijeme, a ministar Kotromanović ranije je govorio kako bi zadržavanje flote, unatoč velikim troškovima koje ona iziskuje, bilo dobro te da će se to i učiniti ako bude moguće. U ožujku je u Uredu predsjednika, vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića, odlučeno da se ne ide na kupnju novih zrakoplova nego remont postojećih.

Komentara 65

EA
earthwatts
18:48 19.05.2012.

\"odlučeno da se ne ide na kupnju novih zrakoplova nego remont postojećih\" Koliko tih kanti od MiG-ova još imamo ??????

KD
Knez Drpimir
18:48 19.05.2012.

Remont postojecih?? U Iraku, Libiji itd smo imali prilike vidjeti kako daleko moderniji avioni padaju kao komarci nakon zaprasivanja cim se susretnu sa modernom tehnologijom, a ovi konji idu bacati desetke milijuna eura u obnovi migova 21, uzas! Trebaju nam moderni, povoljni avioni koji dolaze sa offset programom i nista drugo.

OB
-obrisani-
18:45 19.05.2012.

Država koja u današnjem nemirnom svijetu ne nadzire vlastiti zračni prostor nema niti \"s\" od suvereniteta,nestabilno okružje i stalna prijetnja od terorizma ne dozvoljavaju improvizacije,stoga pozdravljam ovu odluku. Sama nabava zrakoplova kroz tzv \"offset\" može značiti i višemilijunsko ulaganje u našu privredu tako da se na kraju priče može i dobro zaraditi. Vjerujem u dobar ishod jer prvi put RH ima sposobnog i pametnog ministra obrane koji neće dozvoliti mutne poslove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije