Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Grčkoj

Kotromanović i Lovrić na vojnoj vježbi s bojevim gađanjem haubica PzH 2000

Ante Kotromanović
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
26.09.2014.
u 16:33

– Posjetili smo ovu postrojbu zbog grčkog višegodišnjeg iskustva u upotrebi ovih najmoćnijih haubica u svijetu – rekao je Kotromanović.

Ministar obrane RH Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić posjetili su u petak Obučno središte topništva Oružanih snaga Helenske Republike u Grčkoj, priopćio je MORH. 

U sklopu posjeta, Hrvatska delegacija vidjela je mogućnosti simulatora za obuku topničkih posada grčkih Oružanih snaga te je prisustvovala vojnoj vježbi s bojevim gađanjem haubica PzH 2000 kojih Grčka vojska u svom sastavu ima 24. Ministar Kotromanović kazao je da je hrvatska delegacija došla u Grčku vidjeti sve mogućnosti haubica PzH 2000, od njihova skladištenja do same provedbe obuke te je istaknuo kako mu je iznimno drago što ćemo je uskoro uvesti i u Oružane snage RH i tako dobiti nove sposobnosti, s obzirom na to da je „haubica najmoćnije topničko oružje koje su OS RH ikada imale“, javlja MORH.

– Posjetili smo ovu postrojbu zbog grčkog višegodišnjeg iskustva u upotrebi ovih najmoćnijih haubica u svijetu – rekao je Kotromanović. 

General Lovrić koji je posjet ocijenio vrlo uspješnim također smatra da je riječ o „najboljem i najmoćnijem topničkom oružju u svijetu“.

- Želja nam je bila vidjeti iskustvo jedne od zemalja koje već imaju ovakvo oružje, koju opremu imaju i kako ih koriste- rekao je.

Osim Ministra Kotromanovića i generala Lovrića u posjetu Obučnog središta topništva Oružanih snaga Helenske Republike bili su i njihovi suradnici, predstavnici Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog vojnog učilišta.

>> Ante Kotromanović: Nema zahtjeva za slanje vojnika u Siriju

>> Kotromanović: Ne idemo odmah u rat, ali ne bježimo od odgovornosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije