Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. godišnjica HRM-a

Kosor: Ratne brodove gradit ćemo u hrvatskim brodogradilištima

mornarica (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/12
16.09.2011.
u 12:56

Premijerka i predsjednik nakon svečanosti sjeli su u isti automobil i odvezli se "na osvježenje" od jakog, podnevnog splitskog sunca.

Na proslavu Dana Hrvatske ratne mornarice i 20. obljetnice njezina osnutka u Pomorskoj bazi Lora u Splitu u petak su došli predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor. Oboje su čestitali pripadnicima HRM-a obljetnicu i zahvalili im za sve što čine i činili su za našu sigurnost.

Premijerka je u svom govoru najavila nastavak modernizacije flote HRM-a.

– Hrvatska će Vlada naći mogućnost ulaska u ciklus obnove gdje će se hrvatski ratni brodovi graditi u našim brodogradilištima. Ne samo za naše potrebe nego i za izvoz – rekla je Jadranka Kosor.

– Siguran sam da će hrvatske vlasti voditi računa i ispunjavati potrebe Oružanih snaga pa i HRM-a koji uspješno odgovara na nove mirnodopske zadaće. Naši su mornari  sudionici misija izvan našeg dijela Jadrana što je važno zbog naše sigurnosti, sadašnjosti i budućnosti – rekao je Josipović, koji je odlikovao, promaknuo i nagradio niz pripadnika HRM-a.

Premijerka Jadranka Kosor i predsjednik države Ivo Josipović nakon svečanosti su sjeli u isti automobil i odvezli se "na osvježenje" od jakog, podnevnog splitskog sunca. Nakon toga, zajedno će i na ručak u krugu vojarne sa slavljenicima i uzvanicima.

Ključne riječi

Komentara 114

OB
-obrisani-
16:40 16.09.2011.

@ Mirna777 --- Zapravo istina je malo drugačija... EU je godinama govorila HDZ-u da sredi brodogradilišta do točke da se -kada RH uđe u EU - mogu financirati sama, a ne iz subvencija. HDZ godinama nije poduzeo ništa, tako dao da su brodogradilišta žrtva Vladine inertnosti.

BR
BratCroat
16:40 16.09.2011.

Najprije treba pokrpati sm**e koje pluta u Lori pa poslije naprid. Rvacka će graditi mostove, brodove, ceste... dok je predizborne propagande. Jedino što će se gradit nakon izbora su možda pućke kuhinje i ubožnice.

SA
sargu123
16:39 16.09.2011.

A svemirske brodove ? Znam da će se u Hrvatskoj graditi i svemirski brodovi i očekujem od Kosorice da za koji dan svečano položi kamen temeljac za izgradnju tvornice SVEMIRSKIH BRODOVA .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije