Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proračun

Kosor o prijedlogu rebalansa: Dobro jutro, Milanoviću!

jadranka kosor
Marko Lukunić/PIXSELL
15.08.2010.
u 14:02

Sve je to dio programa gospodarskog oporavka RH, no kad god na red dođe neka mjera koja se treba provesti onda upravo SDP kaže ne, kazala je Kosor.

MARIJA BISTRICA – Premijerka Jadranka Kosor prisustvovala je svečanom misnom slavlju koje je na blagdan Velike Gospe predvodio kardinal Josip Bozanić u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

– Prelijepi dan u prelijepom svetištu, ovdje sam već nekoliko godina zaredom. To je prilika za sabrati se u mislima, pripremiti za ono što predstoji, puna mira i ohrabrenja. Propovijed je bila prelijepa, s porukom da treba promicati istinu, rekla je premijerka Kosor.

Na novinarsko pitanje o SDP-ovu prijedlogu rebalansa proračuna premijerka je komentirala:

- Na sve to mogu reći – Dobro jutro gospodine Milanoviću, dobro da se probudio. Sve je to dio programa gospodarskog oporavka RH, no kad god na red dođe neka mjera koja se treba provesti onda upravo SDP kaže ne. Prošle godine HDZ pozvao da se u sklopu štednje parlamentarne stranke odreknu 10 posto proračunskih sredstava, nisu, onda smo mi odlučili smanjiti svima ta sredsta za 10 posto. Jedna od mjera štednja je i spajanje određenih institucija, agencija, zavoda, no pogledajte što se dogodilo s jednom minimalnom mjerom, vezanom za ergele, radi se o uštedi od 20 posto, no za SDP to ništa ne znači - kazala je premijerka kosor i dodala:

- Neki SDP-ovi zastupnici dopuštaju si da nisu na radnom mjestu 2,3 mjeseca, prema tome radi se ipak o jednoj licemjernoj kritici, koja pokušava skupiti političke bodove, ali kada treba zasukati rukave, onda ih nema. Npr. spajanje bolnica je mjera gdje se smanjuje rashodovna strana, a SDP na jednom primjeru spajanja kaže da će se uštedjeti pišljivih 20 milijuna kuna, a sada je situacija takva ja mislim da je svaka lipa ušteđenog proračunskog novca koji se usmjerava na zdravstvo velika kao planina i kuća. Mi smo htjeli prošle godine 650 milijuna kuna planiranih za regres, božićnice i darove za djecu preusmjeriti za naknade na nezaposlne i za poticajne mjere za zapošljavanje. Sindikati se nisu složili, a u tome ih je zdušno podupirao SDP. Stranka koja želi biti ozbilja, parlamentarna i koja je rekla da smo program gospodarskog oporavka prepisali od njih je nedosljedna - komentirala je Kosor.

Kako je premijerka nakon mise planirala ručak s kardinalom Bozanićem, o odnosu Crkve i HDZ-a rekla je:

- Nebrojeno je puno točaka oko kojih se Crkva i HDZ slažu i dotiču. Ono što je jedan urednik iznio, to je mišljenje jednog čovjeka, pojedinca, i mi mislimo da se radi o žaljenju zbog odlaska bivšeg premijera Sanadera. Državotvornost i domoljublje očituje se svakog dana prema načinu na koji živiš, radiš, služiš li svom narodu, to pokazuje je li netko državotvoran i domoljub, zaključila je premijerka Kosor.

Komentara 170

BA
baća45
19:26 15.08.2010.

HDZ, SDP i katolička crkva su 3 najveće tvrtke (tako se ponašaju) financirane iz državnog proračuna koje svojim \'\'radom\'\' kroje sudbinu Hrvata od osamostaljenja, nažalost posve neuspješno.

OB
-obrisani-
20:04 15.08.2010.

Svi se nadamo,da će bog i majka božja Bistrićka ,,,uslišiti naše molitve i konačno pomoći. Ove naše molitve,su još jedan dokaz kako ulažemo,maksimalne napore,da se Hr oporavi Više od ovoga ne,možemo A.H.

OB
-obrisani-
17:59 15.08.2010.

Kosor o prijedlogu rebalansa: Dobro jutro, Milanoviću, nemoj mi pričati o politici i financijama inače ču se ponovo ujutra kada se probudim u krevetu osloniti na viteza Boruta umjesto na tebe !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije