Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMAKNUTI NA NAJBRUTALNIJI NAČIN

Kosor o Milanovićevoj izjavi o obitelji Zec: 'To nije odšteta, nego pomoć'

Jadranka Kosor i Ivo Josipović u emisiji Večernjeg TV
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/3
09.12.2021.
u 15:16

Milanović vjerojatno želi reći što još od države, ali vidimo da država nije učinila ono najvažnije, što njima ponovno ne bi vratilo roditelje i sestru, ali bi njima značilo nešto u pravosudnom smislu, u smislu zadovoljenja pravde - kazala je bivša premijerka

Bivšu predsjednicu Vlade Jadranku Kosor danas je na Pantovčaku Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom odlikovao predsjednik Zoran Milanović. U izjavi za medije nakon svečanosti dodjele, Milanović je odgovarao na pitanja vezana uz njegovu izjavu o ubojstvu obitelji Zec.

“Možda je to zvučalo grubo, ponovit ću. Dakle slučaj Zec prije 30 godina slučaj je mučkog ubojstva jednog zagrebačkog mesara, Srbina po nacionalnosti, čovjeka s dosta novca. Čovjek koji je mnogima pozajmljivao novac i tako se našla skupina kriminalaca u odorama hrvatske policije, našli su laku metu u tom trenutku, čovjek je bogat, može ga se opljačkati, a i Srbin je, neće nitko trepnuti. Imali su kriminalne namjere, što se pokazalo i kasnije kad su završili u zatvoru zbog novih zločina. Hrvatska država nema ništa s time, to je društveni talog. To je bila pljačka koju je izvelo petero hijena rata. Moje pitanje glasi je li to nakon 30 godina razlog za flagelanstvo ili svake godine hrvatska službena politika treba ponovno priznavati neki veliki grijeh?” objašnjavao je danas Milanović.

“Ni politika ni Tuđman ni Šeks nemaju veze s tim, a Šeks je tada davno rekao da ga je sram propusta pravosuđa. Što je još potrebno, bilo je moje pitanje. Ta politika nabijanja kompleksa svakome, moralno kamatarenje u kojemu neki ljudi sudjeluju i koliko god ti puta kažeš 'žao mi je', to nije dovoljno. E, kako se borim protiv takvog pristupa i maltretiranja svih drugih, i Srba, tako se borim i ovdje, upravo zato što imam akreditive”, rekao je Milanović.

09.12.2021., Zagreb - Za izniman doprinos medjunarodnom polozaju i ugledu Republike Hrvatske te razvoju odnosa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda s drugim drzavama i narodima, Predsjednik Republike Zoran Milanovic odlikovao je Jadranku Kosor Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Milanovićevu izjavu "Dobili su odštetu, što im još treba?", komentirala je jučer u Političkom intervjuu tjedna i Jadranka Kosor.

"To je zločin sasvim specifičan i takvog ga treba gledati. Aleksandra Zec postala je simbol monstruoznog zločina. Institucije su je trebale čuvati, ona je ubijena od onih koji su je trebali čuvati. Smaknuli su je na najbrutalniji način", rekla je Kosor te navela kako joj je izjava Zorana Milanovića "potpuno neshvatljiva".

"Ja bi mogla analizirati što je mislio reći - dobili su statisfakciju. Ne, nisu. Ja sam bila potpredsjednica u Sanaderovoj Vladi koja je odlučila dodijeliti tu pomoć. To nije odšteta, nego pomoć. U odluci ne piše da je to odšteta, nego pomoć za njihovo školovanje, da budu samostalni. Čuli smo od odvjetnika Nobila, koji je tada bio u kontaktu sa Sanderom, da ih on nije htio primiti jer se boji rekacije ovih svojih. Pitao je mene, ja sam rekla vrlo rado. To je bio jedan strašno težak susret, svi smo se na kraju rasplakali. Svi mi koji smo roditelji djeci, smo roditelji i svoj drugoj djeci. Ono što želimo svojoj djeci, moramo i drugoj željeti. Milanović vjerojatno želi reći što još od države, ali vidimo da država nije učinila ono najvažnije, što njima ponovno ne bi vratilo roditelje i sestru, ali bi njima značilo nešto u pravosudnom smislu, u smislu zadovoljenja pravde", kazala je bivša premijerka.

Kosor je ukazala i da je nevjerojatno da organizatori komemoracije na Sljemenu sve ove godine nisu niti jednom kontaktirali preživjele članove obitelji Zec niti ih pozvali da sudjeluju.

 


 

Komentara 15

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
17:59 09.12.2021.

A tko će pomoći s milijun kuna svakoj porodici kojoj je ubijeno dijete u velikosrpskoj agresiji. Zar život srpskog dijeta vrijedi više od života hrvatskog djeteta?

VI
Vivian
18:52 09.12.2021.

Uzela bi ona odlikovanje od bilo koga, pa i od Save Strpca.

KP
Karlovacko pivo
18:20 09.12.2021.

Jadranka će reći štaje on mislio ono štoje mislio toje i rekao netreba nam još i njeno mišljenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije