Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kosor: Ne znam da se gospodin Ivo Sanader vratio…Lijepo je biti doma

Komentirala je i slučaj 'Kirin' rekavši da je sve na stolu i da sve treba pretresti
03. listopada 2010. u 13:59 117 komentara 1 prikaza
Kosor
Foto: Dragutin Šantoši

VIROVITICA - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor danas je u Virovitici, u nazočnosti ministara: Božidara Pankretića, Đure Popijača i Tomislava Ivića prigodnim riječima otvorila 6. Sajam zadruga hrvatskih branitelja, a potom je predstavnika novoosnovanih braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske uručila ugovore o korištenju poticajnih mjera. 

- Hrvatski branitelji jednakom snagom i upornošću danas rade kao što su nekada branili Hrvatsku. Rad u zadrugama pokazao se i kao sjajna terapija i najbolji način da se izađe iz problema. Ako smo nešto dobro napravili, to smo dobro napravili, jer 2004. godine, kada smo pokrenuli projekt, nije bilo niti jedne zadruge, a danas ih je u 469, naglasila je Kosor koja je u prisustvu ministara te župana Tomislava Tolušića, gradonačelnika Ivice Kirina i saborskog zastupnika Josipa Đakića i Berislava Rončevića obišla gotovo sve štandove.

>>Povratak iz SAD-a: Sanader sa svojom suprugom sletio na Pleso

Premijerka je ponovila da i dalje jednakom snagom podupire borbu protiv korupcije, te da je i u slučaju Kirina sve stavljeno na stol i da sve to pravosudna tijela Hrvatske trebaju razmotriti. Potvrdila je da je da se oko državnih poduzeća učinilo jako puno. HEP je dugovao oko 1,6 milijardi, danas ne duguje niti lipe. Hrvatske ceste i Hrvatske Auto ceste, jednako tako, a završen je i veliki projekt Ine koja je platila dug od 1,4 milijuna kuna.

Uredili i sredili državna poduzeća

- Mogu reći da je Vlada napravila svoj posao, a voljela bih da se pitate što je s onih više od 19 tisuća tvrtki, koje nemaju niti jednog zaposlenog, a generiraju dug veći od 12 milijardi kuna. To je nešto što smo postavili kao problem i na tome radimo. Promijenili smo neke zakone i očekujem rezultate. Kroz program gospodarskog oporavka zatražili smo i od HUP-a da nam pomogne. Uredili smo i sredili državna poduzeća, te se držimo rokova koje smo sami sebi stavili kao zadaću, a kojih se svi korisnici državnog proračuna moraju držati, rekla je Kosor.

Premijerka saznala za ugovore o promidžbi bez natječaja teške oko 28 milijuna kuna?!

Komentirala je i slučaj 'Kirin' rekavši da je sve na stolu i da sve treba pretresti…'Pa i neke ugovore za koje sam neki dan saznala vezane za promidžbu kroz neke tvrtke između 2001. i 2003. godine gdje su se poslovi sklapali nagodbom, a nisu išli preko javnog natječaja. Radi se o velikom iznosu od oko 28 milijuna kuna. Sve je na stolu. Ne mogu biti konkretnija, izjavila je J. Kosor.

Hrvatska je najljepša zemlja na svijetu

Na pitanje novinara, da li zna da se Ivo Sanader vratio u Hrvatsku premijerka je odgovorila:

- Ne znam da se vratio gospodin Sanader. Pa, lijepo je biti doma. Najljepše je biti doma. Ja mislim da je najljepše biti doma i najljepše je biti u Hrvatskoj. Hrvatska je najljepša zemlja na svijetu, izjavila je uz smijeh premijerka Kosor nakon čega je s ministrima sjela u službeni automobil i napustila Viroviticu.

Kirin: Sve što sam radio bilo je

Kirin: Sve što sam radio bilo je časno, moralno, pošteno i krajnje odgovorno

VIROVITICA - Nakon prozivki iz GO SDP-a, da je korupcijska hobotnica stigla i do Virovitice, višednevnu šutnju o aferi \'Fimi Medija\', u kojoj se i sam našao zbog sumnjivog plaćanja 26 milijuna kuna za promidžbu MUP-a, javnosti se u nedjelju u Virovitici obratio i prozvani gradonačelnik Ivica Kirin, bivši ministar hrvatske policije.

- Što se tiče istrage Uskoka u slučaju FIMI Medija, koje provode nadležne institucije RH ja samo mogu reći, dok se postupak ne okonča, neću davati nikakve komentare ni izjave. Što se tiče mene osobno, sve što sam do sada radio, na svim poslovima, radio sam časno, moralno, pošteno i krajnje odgovorno, izjavio je kratko novinarima gradonačelnik Ivica Kirin koji je u nedjelju bio domaćin 6. Sajma zadruga hrvatskih branitelja i domaćin posjete visoke vladine delegacije Virovitici na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor.

Stipe Ceronja
MUKE ZADRANINA
Policijska birokracija uništila mu život: 'Djeca će mi ostati bez krova nad glavom'
Dekor tvornica rasvjete
ULAGANJE U PROIZVODNJU
Jedina tvornica rasvjete u Hrvatskoj investirala je značajna sredstva u povećanje proizvodnih kapaciteta
  • panco2:

    Zatvarajmo škole,otvarajmo zatvore!

  • aurora08:

    kaocemo pak ti si barem njihov brat hehehehheehehehehehe

  • Pippo9:

    pa nisu premjerka i sanader u nikakvom odnosu da bi trebala znati gdje se on nalazi