Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERKA U OSIJEKU

Kosor: Kalmetin odlazak ne bi oslabio HDZ

kalmeta, kosor
04.12.2009.
u 16:12

Što se, pak, tiče istrage u tvrtki Dalekovod, premijerka je poručila kako ne može govoriti o istragama, ali daje punu potporu nadležnim institucijama da istraže slučaj do kraja.

Izvješće glavnoga haaškog tužitelja Sergea Brammertza premijerka Jadranka Kosor ne smatra negativnim, a Vlada RH je zadovoljna što on “uvažava i vidi njihove napore”.

– Dokumenti (topnički dnevnici, nap.a.) vlasništvo su RH i mi smo kao pravna država prvi zaintereisarni saznati kakva je njihova sudbina. Nitko ni u primisli nema bilo kakvo sakrivanje bilo čega, bilo bi apsurdno da si sami stvaramo prepreke za završetak pregovora, to ne dolazi u obzir – izjavila je Kosor danas u Osijeku.

Na pitanje što će biti s našim pristupom EU ako propadne privatizacija brodogradilišta, kazala je kako se ne smije negativno razmišljati te da će se “učiniti sve da ovoga puta taj posao uspije”.

Kosor nije željela komentirati medijsku izjavu ministra Božidara Kalmete kako je borba protiv korupcije počela još u doba premijera Ive Sanadera.

– Moramo ići apsolutno do kraja, to je posao koji se mora obaviti i za koji je stvoren zakonodavni okvir, a svakako da on nije ni od danas ni od jučer. U tom poslu ne smije nedostajati novca, političke i svake druge volje, ne smijemo se umoriti niti dati od bilo koga zastrašiti – istaknula je. Novinare je zanimalo i bi li Kalmetin odlazak značio udar na HDZ, na što je Kosor odgovorila kako je njezinoj stranci u interesu borba protiv svih oblika korupcije na svim razinama i bez obzira na to o kome se radilo.

– Borba protiv korupcije jest snažnjenje HDZ-a – rekla je.

Što se, pak, tiče istrage u tvrtki Dalekovod, premijerka je poručila kako ne može govoriti o istragama, ali daje punu potporu nadležnim institucijama da istraže slučaj do kraja.

Ponovila je još jednom kako je državni proračun za 2010. vrlo restriktivan i da nije bilo moguće uvažiti sve amandmane oporbe koji su, inače, težili gotovo pet milijardi kuna.

Demantirala je navode kako će se fond za pomoć tvrtkama s poteškoćama u poslovanju, o čijem se osnivanju razmišlja, financirati novcema koji je bio predviđen za isplatu božićnica državnim službenicima.

Komentara 63

HI
hitro5
16:32 04.12.2009.

što bi se ono reklon \"Kalmete, mačka ti se šeta po krovu\"

OB
-obrisani-
16:53 04.12.2009.

citat......– Borba protiv korupcije jest snažnjenje HDZ-a – rekla je. ........................................................ .ali samo, ako zatvoris lopove oko sebe..i oduzmes im pokradeno ..sve ostalo je sminka..i price za malu djecu... ali..ako i pozatvaras. .ko ti jos ostaje u Partiji...??

OB
-obrisani-
16:31 04.12.2009.

Istina, ne bi ga oslabio, jer svi u HDZ-u su isti, ali bi ga rijesio jednog od kljucnih lopova .... pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije