Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanaderova presica nije bila iznenađenje za Kosor

Kosor i Šeks znali da je Sanader sazvao sastanak?

ivo sanader
Marko Prpić/Pixsell
05.01.2010.
u 16:54

Dogovorili smo se da se kao pravi legalisti o tome ujutro obvezno čujemo s Vladimirom Šeksom i Jadrankom Kosor ne bismo li doznali jesu li i oni upoznati sa sastankom, kaže predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić.

- Ujutro oko 7.30 nazvao sam Vladu Šeksa, a nakon toga i predsjednicu stranke i doznao da oni o tome ništa ne znaju, no dogovorili smo se da ipak odem na sastanak kako bi se vidjelo koji su razlozi sazivanja sastanka i tko je na sastanak pozvan - rekao je danas predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić na proširenoj sjednici Županijskog odbora u Virovitici te tako potvrdio da je konferencija za novinare, koja se održala u podne, bila očekivana, a ne iznenađenje, piše portal Virovitica.info.

- Nakon sastanka, kako smo i očekivali, dr. Ivo Sanader sazvao je novinare i na taj način dokazao svu svoju nevjerodostojnost i spremnost da na jedan potpuno neprimjeren i neprihvatljiv način pokuša ojačati svoj položaj u stranci koju je bez obrazloženja u najtežem trenutku napustio - dodao je Đakić.

Đakić je dao potporu predsjednici Vlade i HDZ-a Jadranki Kosor, a raspravljalo se o trenutačnoj situaciji u samoj stranci i neplaniranom pokušaju povratka Ive Sanadera u aktivnu politiku.

Komentara 73

DU
Deleted user
17:49 05.01.2010.

Treba jasno razlikovati povod i uzrok! Konferencija za medije je bila samo povod, a uzroci su dublji i bilo je evidentno već tijekom polaganja vijenaca na grob Tuđmana da vlada golema napetost na relaciji Kosor, Milinović i Šeks s jedne strane i Sanader s druge strane. Prevedeno na \"seljački\" - oni njega, kao počasnog predsjednika stranke, nisu mogli \"smisliti\" odnosno diplomatski rečeno nisu se baš veselili njegovoj nazočnosti. To je pak dokaz da je ta funkcija počasnog predsjednika stranke bila izmišljena za Sanadera kako bi ga se poslalo na groblje slonova, a on to evidentno nije tako zamišljao. Pa je došlo do over reakcije Sanadera i jasno da je Šeks imao svoje do yebnike kao i uvijek. On je dželat HDZ-a iliti krvnik (Šeks bi napisao i jedno i drugo ovisno da li šalje molbu advokatskoj komori Srbije ili odvjetničkoj udruzi Hrvatske). Na kraju su ga i formalno-statutarno otpilili i neljudski otjerali kao šugavog psa! A donio je 2x zaredom parl. pobjedu HDZ-u i ostavio im vlast na pladnju!

OB
-obrisani-
17:58 05.01.2010.

Micro..a šta si mislio da drug Sova ne bu znal za sastanak? Samo je bilo pitanje na koju stranu će se okrenuti. Jer kirva strana u ovom slučaju bi mogla biti kobna, ne samo politički, ak me kužiš?

DE
deželan
17:33 06.01.2010.

re: 06.01.2010. u 17:11h elefran Tvoja trditrev pije vodo, si lahko mislimo kolik je bil honorar glavnega igralca. lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije