Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA SMRTI PRVOGA HRVATSKOG PREDSJEDNIKA
Povratak na članak

Kosor: Ako bude trebalo, Kalmeta će odgovarati oporbi i pet dana

Premijerka je danas bila u posjetu Velikom Trgovišću na obilježavanju desete obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika. Zagorskom "ne bih se štela mešati" izbjegla je komentar na aktualnu prepirku Mesić-Sanader.

Komentari 72

Avatar punkufer
punkufer
12:42 10.12.2009.

Franjo Tuđman nam je donio samostalnu državu, pobjedu u ratu, demokraciju i cjelovitu zemlju. Što bi bilo da je na čelu zemlje bio itko drugi, recimo Račan? Imali bi Hrvatsku ali bez istočne Slavonije, zapadne Slavonije, bez Banovine i Korduna, bez pola Like, presječenu na pola i s Krajinom kao zemljom koja ima izlaz na more. Mnogi su to brzo zaboravili, ponajprije zbog djelovanja udbaša, od stranaca pokupovanih medija, stranih tajnih službi i domaćih prodanih duša.

VL
OB
-obrisani-
16:30 10.12.2009.

Rat nije izazvala Armija BIH, već Tuđmanova pogrešna strateška politika! (II) Likvidacija generala Kraljevića Sve naknadne interpretacije o sudjelovanju hrvatskih postrojbi u BiH kao postrojbi koje su branile suverentitet BiH padaju u vodu sa činjenicom da su Mate Boban ii Dario Kordić po nalogu Gojka Šuška još u travnju 1992. godine prisiljavali i ucjenjivali Blaža Kraljevića, generala HOS-a, kao zajedničkih postrojbi katolika i muslimana u BIH, da razoruža muslimane ili će doći do sukoba HVO-a s postrojbama HOS-a. Nažalost, došlo je do krvave i bezobzirne likvidacije HOS-a i generala Kraljevića u Hercegovini već u kolovozu 1992., jer ovaj nije htio prihvatiti Karadžića i Vučurevića za političke i vojne saveznike. HVO zabranjuje HOS na prostorima Herceg-Bosne već 25. kolovoza 1992. godine, a napad na Jajce zbio se već u listopadu 1992. godine. HVO je zbog dogovora sa Srbima onemogućio dostavu bilo kakve vojne logistike braniteljima Jajca i ono je palo u četničke ruke a zbog te sramne kolaboracije pala je istovremeno i Bosanska Posavina i mnoga druga lako obranjiva hrvatska i muslimanska područja u BIH. O kasnijim uhićenjima, suđenjima, držanju deportacijskih logora i progonima od vlasti tzv. Herceg-Bosne svih onih koji nisu pristali na Tuđmanov sporazum s Miloševićem, prijetnji Vijeća sigurnosti OUN o uvođenju sankcija protiv Hrvatske u prosincu 1993. godine, postoji golema dokumentacija, temeljem koje je protiv Tuđmana podnijeta i kaznena prijava i vođena istraga od Haškog tužiteljstva sve do njegove smrti u prosincu 1999. godine. Budući da g. Pilsel ovaj razgovor s autorom prikazane knjige očigledno nije imao u vidu, pišući svoj relativno blag i dobronamjeran članak, smatrao sam neizostavnom dužnošću kako njega tako i hrvatsku javnost na taj propust upozoriti, reagira Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.

VL
MO
moriturite
17:07 10.12.2009.

re: DŠ - Izgleda da ti nikako da pojmiš neke stvari. Onog trenutka kad se svome sugovorniku, koji ne dijeli tvoje mišljenje i tvoje stavove, počneš obraćati s poštovanjem, bez ikakvog vrijeđanja i omalovažavanja kao što priliči jednom učenom i miroljubivom čovjeku, ja ću moći ustvrditi da si lekcije o kulturi tolerancije i dijaloga svladao s odličnim uspjehom. Do tada, nastavi s glorifikacijom samoga sebe. Zabavno je za čitati.

VL
SE
sejoman
14:21 10.12.2009.

Stvario Hrvatsku i to je neosporiva cinjenica!!

VL
XP
xpsp1a
14:37 10.12.2009.

tito forever nisu ga svi zaboravili, portir iz turskog veleposlanstva koji mu je došao na pogreb ga se rado sjeća

VL
OB
-obrisani-
14:37 10.12.2009.

Tuđman je velićina i jedino mi je žao šta nije bio mlađi da duže vlada hrvatskom! A uvjek je znao reći da su mu najgori miševi oko njega koji se bore za sebe a ne za hrvatski narod!

VL
BU
bubica111
14:40 10.12.2009.

Veliko hvala Franji Tuđmanu. Šteta što nije poživio i šteta što nije otišao koju godinu ranije sa mjesta predsjednika RH. Fotografija gdje su Tuđman i Papa Ivan Pavao II jedna mi je od najdražih.

VL
JA
jankoprekobrda
14:42 10.12.2009.

Kosorica blebnu i osta ziva: \"Ne bih se štela mešati\" - odmahnula je rukom premijerka Kosor Za kratko vrijeme postat ćemo punopravna članica Europske unije. Pitanja: Tko je ministar pravosudje Hrvatske Bermmetz ili Simonovic??? Tko je vrhovni tuzitelj u Hrvatskoj;j; Brammertz ili Bajic,? Tko je premijer Hrvatske, Brammertz ili Kosor? Tko je Predsjednik Hrvatske Brammertz ili Mesic? Racun bez krcmara, i sto ce se dogoditi kad narod kaze NE EU???

VL
XY
xychhr200
15:22 10.12.2009.

Kratko i jasno: Opet pljačkaška i licemjerna BANDA zvana HDZ.

VL
JA
jankoprekobrda
19:30 10.12.2009.

Mene samo zanima ovaj klub pusaca ljubavnika M. Tudjmana, jeli on njima puse ili oni njemu puse ili su zajedno u nekom pusackom klubu osnovanom nakon ukidanja zakona o Zabrani Pusenja u HR

VL
PA
paulaner
15:41 10.12.2009.

Franjo Tuđman će nam svima u ostati u srcima zbog svega je napravio za cijeli hrvatski narod... \"Bože čuvaj Hrvatsku\" od ovih komunjarskih nametnika na čelu s Mesićem I drugom Milanovićem....

VL
OB
-obrisani-
15:49 10.12.2009.

;Mnogi radnici su i sami nakon gubitka radnog mjesta pootvarali vlastita poduzeca i obrte..I sa malim kapitalom krenuli u samostalnu djelatnost a da ih nitko nije uputio da se ne isplati proizvoditi...Time su mnogi zaglibili u dugove prema poreznoj upravi.Dolaskomkom SDP-ea 2000g. ,nova vladajuca struktura je ponudila nagodbu tim duznicima kojima je kamata bila veca nego glavnica duga..Neki i dan danas vracaju „dug“ a neki su jos skupljali „dug“ jer su bili u nemogucnosti sklopiti ugovor o nagodbi s Ministarstvom financija.. U meduvremenu se velikim duznicima poput nogometnih klubova ministarstvo financija dogovara i oprasta njihove dugove koji su nastali zbog korumpiranih i nesposobnih uprava klubova.Zakon nije jednak za sve. Socijalne stanove,dakle vlasnistvo gradana su prodali gradanima i od tog novca nisu napravili nove socijalne stanove i nisu vratili novac onima koji su cijeli ivot uplacivali u stambeni fond a nisu ostvarili pravo na korištenje stanova.Velikom djelu radno sposobnim radnicima su ponudili otkup radnog staža cime su ostvarili prijevremenu mirovinu i time mudro izbjegli socijalne nemire te su dodatno i dugorocno na štetili domacem gospodarstvu..U sprjecavanju socijalnih nemira toj zlocinackoj organizaciji se priklonila Katolicka crkva. Vatikanskim ugovorom su dali novac Katolickoj crkvi da se grade crkve umjesto prijeko potrebnih vrtica,skola,bolnica,starackih domova.Crkva da bi zadrzala svoj povlasteni materijalisticki komforni polozaj za uzvrat nagovara vjernike da godinama glasaju za zlocinacku organizaciju namecuci osjecaj krivnje vjernicima koji bi i glasali za druge opcije. Crkva se udaljila od Evandelja i svih onih moralnih i eticnih nacela sto bi ona trebala predstavljati u jednom zdravom drustvu. Svoj utjecaj preko obrazovnog sistema tj. uvodenje Vjeronauka kao izbornog predmeta pojacali su svoju nacionalisticku propagandu i napravili diskriminaciju djece unutar skolskog sistema tako da se odmalena nauce diskriminirati odnosno biti diskriminiran odnosno biti pasivan u odnosu na svoje dostojanstvo. ........................................................HVALA......TUDJMAN.....HVALA............

VL
MO
moriturite
16:20 10.12.2009.

re: DŠ iliti samodopadni hvalisavac - Molim te nemoj se ti javljati. Kao što sam već rekla, ti znaš za postojanje riječi kao što su demokracija i tolerancija, ali nemaš pojma što one znače. Kad bi znao onda bi se tako i ponašao. Nego, budi ti dobar i napiši nam još jedan hvalospjev posvećen samome sebi. U tome si najbolji.

VL
SE
sejoman
15:45 10.12.2009.

Politika je umijeće mogućega.Dr.Franjo Tuđman je znao kad treba pokrenuti nacionalnu energiju i usmjeriti je u stvaranje hrvatske države.I nije pogriješio.

VL
OB
-obrisani-
16:28 10.12.2009.

Slušaj, mala, bolje nastavi učiti napamet onu umobolnu pjesmicu koja slavi generalissimusa, tj. Franinu planinu! To je razina onih s četiri razreda osnovne škole! (10.12.2009. u 16:20h moriturite je napisao/la: re: DŠ iliti samodopadni hvalisavac - Molim te nemoj se se ti javljati. Kao što sam već rekla, ti znaš za postojanje riječi kao što su demokracija i tolerancija, ali nemaš pojma što one znače. Kad bi znao onda bi se tako i ponašao. Nego, budi ti dobar i napiši nam još jedan hvalospjev posvećen samome sebi. U tome si najbolji.)

VL
OB
-obrisani-
16:30 10.12.2009.

Rat nije izazvala Armija BIH, već Tuđmanova pogrešna strateška politika! Ugledni kolumnist »Novog lista« g. Drago Pilsel objavio je kraći i relativno objektivan prikaz knjige »Smrt oklopne brigade – prilozi za istraživanje rata za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu 1990.-1992.«« autora Davora Marijana. Nekoliko dana ranije dao je g. Marija, taj apologet tuđmanizma i žestoki kritičar generala Martina Špegelja kao i suradnje Republike Hrvatske s Haškim sudom, u jednom dnevnom listu opsežan intervju u kojem je iznosio potpuno neprihvatljive konstrukcije pa čak i krupne neistine. Na upit tko je izazvao rat između Hrvata i Muslimana? g. Marijan je odgovorio:»Izazvala ga je Armija BiH u travnju 1993. čišćenjem Konjica i Jablanice, a nakon toga uslijedila je reakcija HVO-a«. Nakon tolikih otkrića krunskih povijesnih i sudskih dokumenata i činjenica, ponavljati po tisuću i jedan put ovako krupne neistine, ne pristoji se niti običnom laiku a kamoli osobi koja se predstavlja da je povjesničar. Ne želim se osvrtati na druge vrlo dubiozne i problematične teze iz spornog razgovora objavljenog pod naslovom »Nemamo ni elementarne strategije prema Haagu«, ali isključivo radi objektivne istine i hrvatske javnosti dužnost mi je osporiti silom argumenata gore citirane neistinite tvrdnje. Iznoseći ove činjenice nije mi namjera odmagati haškim optuženicima, koji su, nažalost, slijedili jednu promašenu i strateški pogrešnu Tuđmanovu politiku prema BIH, zbog koje sada neki među njima nezasluženo plaćaju visoku cijenu, jer je uzročnik njihovih optužnica napustio ovaj svijet. Dogovor u Karađorđevu Ponavljam, a to je i dokumentirano, Tuđman je prihvatio Miloševićevu i Karadžićevu ponudu podjele BIH i razgraničenja između RH i Jugoslavije linijom te podjele. Tuđman je odbacio politiku obrane suverenosti BIH i zamijenio je stvaranjem HR Herceg-Bosne i njezinog kasnijeg priključenja Hrvatskoj, bez obzira na to što će to uključivati rat velikih razmjera, sukob s Muslimanima i milijune prognanika i izbjeglica kao i etničko čišćenje radi stvaranja etnički homogenih područja. Tuđman je tu politiku i ponudu prihvatio još 25. ožujka 1991. godine na sastanku s Miloševićem u Karađorđevu, kasnije je podupirao realizaciju takve politike na nizu tajnih sastanaka najužeg vodstva HDZ-a u Zagrebu tijekom 1991. godine, a u siječnju 1992. godine na tajnim sastancima s Koljevićem i Karadžićem u Zagrebu dogovara međusobno priznanje Republike Srpske i Republike Herceg-Bosne, čiju su odluku potpisali svi vođe HDZ-a u BIH na čelu s Matom Bobanom i objavili na dan pada Vukovara 18. studenog 1991. godine u Grudama. Tuđman je svoja uvjerenja o tome da BIH ne može opstati kao Jugoslavija u malom kao i da je dogovorio njezinu podjelu otvoreno priznao u siječnju 1992. tadašnjem američkom ambasadoru Zimmermanu na sastanku u Zagrebu koji je završio kao diplomatski incident. Umjesto saveza s Muslimanima, zbog zajedničkih nastojanja na razbijanju BiH, Tuđman je postao glavni saveznik Slobodana Miloševića

VL
XY
xychhr200
16:30 10.12.2009.

Ma ne treba taj odgovarati oporbi... nego istražnom sudiji u Remetincu... i to već odavno, a i pod hitno - da ne pokrade još više. GAMAD jedna pljačkaška... naravno ne samo on, nego kompletna BANDA zvana HDZ.

VL
TC
tomo crni
11:44 10.12.2009.

kakvo licemjerstvo, ona se ide pokloniti covjeku koji je napravio ovu drzavu, a sama je razbija svojim izdajama i kriminalom kojim je okruzena

VL
SN
snovakor
14:52 10.12.2009.

Ajde HDZ-jevci...pritišćite \"POKUDI\" to vam je zadaća !! Samo da se razumijemo, nisam ni u jednoj stranci i zbog toga vidim puno realnije stvari od svih vas,

VL
BU
bubica111
14:50 10.12.2009.

Čije su novine Daily Telegraph?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.