Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazani brojni događaji

Koronavirus se ne povlači: U Italiji umrlo 29 osoba, udvostručio se broj novozaraženih u Njemačkoj

Koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
01.03.2020.
u 13:58

Iransko ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je još jedanaest osoba umrlo od posljedica koronavirusa. Ukupno su u zemlji dosad umrle 54 osobe, što je najveći broj preminulih od koronavirusa nakon Kine

Novi koronavirus ne pokazuje znakove povlačenja, o čemu svjedoče novi slučajevi zaraze u više europskih zemalja u nedjelju, unatoč naporima vlasti da njegovo širenje zaustave. Zdravstveni djelatnici zabilježili su više novih slučajeva u nekoliko europskih zemalja, uključujući i Italiju gdje je sveukupan broj zaraženih porastao na 1128, a umrlo je 29 osoba. 

Luxembourg je zadnja u nizu europskih zemalja u kojoj je potvrđen prvi slučaj novoga koronavirusa. Riječ je o četrdesetogodišnjaku koji je početkom tjedna stigao kući iz Italije preko beligijske zračne luke Charleroi, izvijestila je luksemburška ministrica zdravstva Paulette Lenert, dodavši da se muškarac dobro oporavlja. 

Video: Alemka Markotić u studiju Večernjeg lista odgovarala na pitanja čitatelja o koronavirusu

Iz njemačkoga Instituta Robert Koch u nedjelju ujutro su objavili da se broj novozaraženih u Njemačkoj udvostručio sa 66 na 117 slučajeva. 

I Finska je u nedjelju izvijestila o petome slučaju zaraze koronavirusom. Novozaraženi su jedan školarac i jedan umirovljenik. Obojica su bili u bliskom kontaktu s inficiranom ženom koja je doputovala iz italije.  U susjednoj Švedskoj zasad je registrirano 13 slučajeva, u Norveškoj 15, a u Danskoj 3 slučaja. 

Broj novozaraženih se povećava unatoč tomu što su vlasti nekih država odgodile ili otkazale više važnih događanja u Europi. Među njima su Ženevski sajam automobila, Berlinski turistički sajam ITB, Milanski sajam namještaja i Svjetski kongres o pokretnim telekomunikacijama koji se trebao održati u Barceloni. 

Iransko ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je još jedanaest osoba umrlo od posljedica koronavirusa. Ukupno su u zemlji dosad umrle 54 osobe, što je najveći broj preminulih od koronavirusa nakon Kine. 

U nedjelju je u 64 zemlje svijeta zabilježeno 87,565 zaraženih koronavirusom, od posljedica zaraze dosad je umrlo 2990 osoba, prenosi France presse pozivajući se na službene podatke objavljene u 12 sati. 

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
21:28 01.03.2020.

pa dajte napišite tko umire od virusa. Samo u Hrvatskoj od gripe i posljedica obične gripe umre godišnje oko 500 osoba! Naravno radi se o osobama sa slabim imuno sustavom.

ST
stefj
17:08 01.03.2020.

Ono što se već vidi širenjem virusa po EU je to da Europa ima puno veći udio starih i bolesnih u populaciji od npr. Azijskih zemalja. Očekivano je da će radi toga smrtnost biti ovdje i veća...

DU
Deleted user
15:04 01.03.2020.

nije bitno koliko je umrlo ljudi u broju nego u postotku. 1% zaraženih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije