Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznude i prijetnje

Koradi sud ponovno odredio pritvor, a on se nije pojavio na ročištu

Mario Korade
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
19.03.2016.
u 13:02

Zagrebački Županijski sud prihvatio je žalbu tužiteljstva te je Koradi ponovno odredio istražni zatvor koji mu je nedavno bio ukinut te zamijenjen mjerama opreza.

Mario Korade (27), sin generala Ivana Korade, nije se jučer pojavio na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, gdje mu se trebalo nastaviti suđenje zbog iznude Zdenka M. iz Zlatara, a na iduće ročište bit će doveden iz zatvora u Remetincu.

Naime, zagrebački Županijski sud prihvatio je žalbu tužiteljstva te je Koradi ponovno odredio istražni zatvor koji mu je nedavno bio ukinut te zamijenjen mjerama opreza.

Osim za iznudu, u ovom predmetu tužiteljstvo ga tereti i za sprečavanje dokazivanja jer je Zdenko M., kako bi se riješio Koradina zlostavljanja i prijetnji, u njegovu korist svjedočio u jednom drugom sudskom postupku. Budući da se protiv problematičnog sina generala, koji je 2008. ubio pet osoba i potom presudio sam sebi, na istome sudu vodi još jedan postupak, tužiteljstvo je zatražilo da se ta dva postupka spoje u jedan.

U tom predmetu Korade je optužen za napad na braću Roberta i Nenada Bistrovića. Inače, ovi su se postupci vodili na sudu u Zlataru, no zbog prijetnji raspravnoj sutkinji, prebačeni su na sud u Zagrebu.

>>Kako je Korade mlađi od prijatelja iznudio 50.000 kuna i do kosti prestrašio sutkinju

>>Neukrotivi sin generala Korade muškarcima prijetio pištoljem

Ključne riječi

Komentara 5

SO
Soljženicin
13:50 19.03.2016.

serijal se nastavlja, nažalost

DU
Deleted user
13:52 19.03.2016.

Impotentno i bijedno hrvatsko pravosuđe očito ovom divljaku ne može stati na kraj. Stoga možemo očekivati tragičan kraj - sinek će japinim stopama, počet će ubijati. Tada će se institucije i javnost čuditi i zgražati, kao pura dreku, kako je to moguće!

OB
ObrenM
15:33 19.03.2016.

Da bi se zaustavilo genetskog manijaka bilo bi dobro kada bi isti napravio s..nje nekomu u krivosudju pa da onda pravno profunkcioniraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije