Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet divljao po Zagorju

Neukrotivi sin generala Korade muškarcima prijetio pištoljem

Mario Korade
Foto: Željko Pušec/PIXSELL
1/3
17.01.2015.
u 19:53

Mlađi Korade tvrdi da nije kriv i da nije napao muškarce. To je tvrdio i za prošle tučnjave

Mario Korade (25), sin pokojnog generala Ivana Korade, koji je na kraju višednevnog pokolja 2008. godine ubio petero ljudi, a potom presudio i sebi, prema neslužbenim informacijama ponovno se našao pod prismotrom policije.

Opet unio nemir u selo

Kako doznajemo, policiji su ga prijavila trojica muškaraca koja tvrde da im je Mario Korade prijetio pištoljem. Policijski automobil pred kućom Marija Korade u Velikoj Veterničkoj, malenom naselju u Krapinsko-zagorskoj županiji, ponovno je uzburkao susjede koji su se taman navikli da mlađi Korade više ne stvara probleme. Dok se još za života svoga oca znao naći u sukobima i tučnjavama u kafićima i na parkiralištima, a svojevremeno je i završio na sudu zbog obiteljskog nasilja, kako doznajemo, mladi se Korade u posljednje vrijeme primirio i poslušao savjet sutkinje koja mu je na izricanju presude rekla da je vrijeme da prestane tražiti krivce oko sebe te da se uozbilji i odraste.

– Ne viđam ga često, ne komunicira s previše ljudi ovdje, ali koliko ja znam, primirio se i nije mu baš unazad dvije-tri godine policija kucala na vrata – rekla je jedna od susjeda Koradinih. Međutim, većina njegovih susjeda s kojima smo razgovarali ne zna čime se Mario Korade trenutačno bavi. Jedna od susjeda samo je spomenula neprovjerenu informaciju da radi kao izbacivač u nekom klubu.

Stigma obitelji Korade

– Policija je tu kod njega, valjda rade premetačinu. Koliko ja znam, njega baš i nema doma – dodala je susjeda. Kako smo doznali, Mario Korade tvrdi da nije kriv i da nije prijetio muškarcima. Priču obiju strana provjerava krapinsko-zagorska policija. Da nije kriv, tvrdio je i kada je zbog tučnjave u zlatarskom kafiću 2009. dobio kaznu od 18 dana zatvora. Korade, koji je tada bio alkoholiziran i sa sobom je nosio teleskopsku palicu, tvrdio je da je on žrtva jer je agresija u kafiću bila usmjerena prema njemu. Na Koradu i obitelj stigmu je stavio nezapamćeni zločin njegova oca koji je u ožujku 2008. u dva navrata poubijao susjede. Policija je za njim tragala nekoliko dana. Nakon što je ubio jednog policajca, Korade je presudio i sam sebi.

>> Supruzi Ivana Korade ustrijelili dvije košute i jelena lopatara

Komentara 179

Avatar mg940
mg940
20:24 17.01.2015.

Treba ga spremiti iza brave , dok nekoga ne usmrti.

NI
nidjomidjo
21:24 17.01.2015.

Otac nije obolio nakon rata, nego je u njega vec otisao kao agresivni krele, a rat je samo to digao na jos visu razinu. A tupavi sinko koji je imao priliku vidjeti kako se ne ponasati cini sve isto. Greska u DNK izgledq

D4
d4d0
20:14 17.01.2015.

mene hoce strpati u zatvor zato sto nisam registrirao auto, te ga odjavio, a netko "roka" di stigne i koga stigne i ima samo prekrsajnu prijavu. u toj drzavi je*e lud zbunjenog...ja vise, na srecu nisam u njoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije