Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dokaza

Koprenica nepravomoćno oslobođen optužbe da je ubio Franu Despića

Aleksandar Koprenica
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
15.05.2017.
u 11:50

Na njegovoj odjeći nisu nađeni nikakvi biološki tragovi, a ni na nožu kojim je ubojstvo navodno počinjeno nije bilo Despićeva DNK

Aleksandar Koprenica (na fotografiji), na Zagrebačkom županijskom sudu nepravomoćno je oslobođen optužbe da je 15. ožujka 2008. godine u zagrebačkom parku Ribnjak ubio Franu Despića. Iz provedenih dokaza proizašlo je da nema dokaza da je Koprenica počinitelj.

Na njegovoj odjeći nisu nađeni nikakvi biološki tragovi, a ni na nožu kojim je ubojstvo navodno počinjeno nije bilo Despićeva DNK.

Riječ je inače o postupku koji je zbog nedostatka dokaza pravomoćno bio obustavljen u prosincu 2010., no u ožujku 2012. dopuštena je obnova postupka jer se pojavio novi svjedok.

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Frano Despić s mlađim bratom Antom

Ispitana na glavnoj raspravi ta svjedokinja kazala je da sukob nije vidjela, da se ničega ne sjeća, te da nikada nije izjavila da je Koprenica počinitelj ovog kaznenog djela. Koprenica se na objavi presude nije pojavio, a objavi presude nazočila je majka ubijenog Despića, koja izrečenu presudu nije htjela komentirati. 

Komentara 4

LU
lunar777
12:53 15.05.2017.

Hoce li Frljic napraviti predstavu o tome kako je Srbin Aleksandar ubio Hrvata Franu?

LU
lunar777
16:22 15.05.2017.

A kakve veze je imala obitelj Zec? Pa glava obitelji je bio u mutnim poslovima kamatarenja i svercanja oruzja...

CO
coolman
15:02 15.05.2017.

Ma ne seri ! Kakve ovo i ima veze sa nacionalnošću??!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije