Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Konzervativna njemačka stranka prosvjeduje zbog "Isuseka" indijskog porijekla

Post je popraćen fotografijom 17-godišnje Benigne Munsi koja je nedugo prije toga izabrana za ulogu Isuseka čija je najvažnija zadaća u adventskom razdoblju otvaranje tradicionalnog božićnog sajma u Nuernbergu koji slovi za najpoznatiju manifestaciju ove vrste u Njemačkoj.
01. studenoga 2019. u 13:11 9 komentara 876 prikaza
Izbor u Nurembergu za "Christkind"
Foto: Daniel Karmann/DPA/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Desno populistička Alternativa za Njemačku (AfD) našla se na udaru kritika nakon rasističkih komentara kojima su popratili izbor jedne djevojčice indijsko-njemačkog porijekla za ulogu Isuseka (Christkind) na tradicionalnom božićnom sajmu u Nuernbergu.

Björn Höcke, kandidat desno-populističke Alternative za Njemačku Izborne kombinatorike Važni izbori u Njemačkoj: Hoće li ekstremno desni AfD potući sadašnju vlast u Tirinškoj

"Na slikama je Isusek zapravo uvijek prikazivan s plavim uvojcima", poručio je na svojoj Facebook stranici ogranak AfD-a za Muenchen.

Ovaj post je ubrzo izbrisan ali ga je zamijenio novi, ne manje spornog sadržaja. "Nuernberg ima novog Isuseka. Jednog dana će nas zadesiti sudbina Indijanaca", poručuje AfD. Post je popraćen fotografijom 17-godišnje Benigne Munsi koja je nedugo prije toga izabrana za ulogu Isuseka čija je najvažnija zadaća u adventskom razdoblju otvaranje tradicionalnog božićnog sajma u Nuernbergu koji slovi za najpoznatiju manifestaciju ove vrste u Njemačkoj.

Björn Höcke, kandidat desno-populističke Alternative za Njemačku NAPADI RADIKALNE DESNICE Prijetnje smrću političarima na istoku Njemačke

Munsi je rođena u Njemačkoj od oca Indijca i majke Njemice a izabrana je u konkurenciji s pet ostalih kandidatkinja. AfD se od izbjegličke krize 2015. profilirao kao najžešći protivnik liberalne izbjegličke politike Angele Merkel. Iako se pokušavaju prikazati kao konzervativno-nacionalna građanska stranka, njezini članovi često koketiraju s ekstremno desnim krugovima i idejama.

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • oo8787:

    Podrška AFD-u!

  • Guravac_Goran:

    Pa Isus je bio Zidov sto znaci tamne putu ,ovi su totalno prolupali , Isus plave kose ??Nije problem boja koze i kose ,nego kultura koju prije svega muslimani donose u Europu ,u ovom slucaju ovo dijete je uspjesno asimilirano ... prikaži još!o u Njemacku kulturu religiju i obicaje i ne vidim nikakav problem

  • Guravac_Goran:

    Jel se i tome slazes istino iz like ?