Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpušteni i dalje rade

Kontrolori leta: Zbog otkaza sedmorici kolega ugrožena je sigurnost zračnog prometa

16.08.2022.
u 19:29

U prvih sedam mjeseci 2022. zabilježeno je 171.118 minuta kašnjenja, 143.539 minuta samo u srpnju. Iz Hrvatskoga strukovnog sindikata kontrolora letenja ističu da Uprava HKZP-a nije navela nijedan zakon ili ugovor prema kojem nadležni imaju pravo "presuditi" kontrolorima leta

Komentara 19

Avatar NasaPosla
NasaPosla
20:05 16.08.2022.

Kako su,uz toliku pohlepu,superiorno prošli psiho-test,jer podsjetimo se,tu dolaze najbolji od najboljih?

DU
Deleted user
20:14 16.08.2022.

Pa ostetili su i firmu i državu, varali su, kako da takvi rade tako odgovoran posao?

DU
Deleted user
19:44 16.08.2022.

Otkaz i porezna prijevara su dvije različite stvari. Nema osnova za otkaz i vjerojatno nakon tužbe, zaposlenici budu dobili sve zaostale plaće. Varanje na prebivalištu je isto teško dokazati. "Službe" se angažiraju tek nakon pritiska politike. Svojedobno je i Savkin zet bio prijavljen na krivom mjestu, pa ništa. Druga stvar je koliko posao kontrolora doista vrijedi. Iskreno se čudim da taj posao još uvijek nije automatiziran i da je potreban ljudski element. Kako nisam expert iz tog područija ostavljam mogućnost da griješim. Ali da zračni promet koji je više nego "tanak" u zagrebačkoj luci ovisi o 7 ljudi to je naprosto smješno. Država je dio tih para za plaće mogla preusmjeriti na novo zapošljavanje i izobrazbu novih zaposlenika. Ovako ispada sve što kontrolira država da je za ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?