Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Lalovac
Povratak na članak

'Kontroling bi mogao pomoći da živimo bolje'

Volio bih simpozij o najboljim praksama u javnom zdravstvu – dodao je ministar na konferenciji

Komentari 18

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
10:13 05.11.2014.

tragedija u hrvatskoj. nemojte vise ljude zamarat s ovim cudacima. izgubili se ljudi i pustite ih da u miru odu. dajte taj medijski prostor uspjesnim poduzetnicima i mladim ljudima, a ne ovim laprdasima.

VL
Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
11:31 05.11.2014.

Kad će više doći ti prijevremeni izbori pa da ih se napokon riješimo?

VL
VE
velika
11:59 05.11.2014.

da li ja to cujem da ministar financija izjavljuje da mi nemamo kontroling ... pa kontroling funkciju mora imait i "Marin opg "...o jadna li nam majka

VL
TH
than
12:11 05.11.2014.

Proracun prije 10 godina je bio dvostruko manji ? Zato se sada dvostruko vise krade pa dodjemo na isto.

VL
IN
incogrito
10:30 05.11.2014.

da ne nabijaju nerezonske poreze zbog kojih se ozbiljne firme zatvaraju i potrošače tjera alternativama (poput kladionica i poreza na kladjenje kojim igrače tjeraju na internet od kojeg nemaju ni LIPE) onda bi se možda i moglo razgovarati..

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
10:46 05.11.2014.

...ostanak hzzo-a u riznici... jer stalno kao manturu ponavljaju... plaćanje po izvršenju... pa će biti više sredstava za vulnerabilne skupine... a javna sredstva namijenjena zdravstvenom sustavu se nekontrolirano razbacuju.... stoga.....ostanak u riznici... i još veća konotrola u MIZ, HZZO i ustanovama... dvostruki potpis na svaku transakciju... uređenje javnih i bagatelnih nabava... tako da se više ne mogu dogoditi sobe od 1.200.000 kn, PR agencije i agenti, tečajevi jezika... pokroviteljstva, sponzorstva... samopromcija o javnom trošku u dnevnoj štampi i na kiwi... vanjski odvjetnici... detektivi... oblaci... jer još uvijek nikome nije objasnio... kako će uštedjeti... ili kako će održati isto izvršenje usluga... ili kako će napraviti više nego do sada... jer mu je osnovni cilj preusmjeriti profitabilne poslove privatnim izvršiteljima... i plaćati im više... i zato već mjesecima radi nove cjenike.... s novim viših cijenama...kako je i obećao zubarima, ljekarnicima i drugima... stoga i ima potporu pružatelja zdravstvenih usluga... jer se radi o pogodovanju njima... opet stihijske izmjene... i pogodovanje odabranima na štetu pacijenata...

VL
BS
bstrabi2
11:00 05.11.2014.

Ovaj ministar.Je isti kao predhodni.Samo prića gluposti.I vani se zadužuje.On brani ljudima stanbenu štednju.To ima cjeli zapadni svijet,a za to siće .Nisam vidio da je neko se obogatio.Lajovac ime tije pravo.Samo laješ,a nikakv koristi...

VL
Avatar Nexus
Nexus
11:44 05.11.2014.

Mislim da u Hrvatskoj nije bilo nikad vise PROLETERA nego sto ih ima danas; Pa se cudim sto se ne uvede "DIKTATURA PROLETERIJATA"

VL
ST
stefj
12:59 05.11.2014.

Ne znam što se sad Lalovac čudi. Samo ova vlada je nekoliko puta mijenjala plaće državnim službenicima na način da su uglavnom rasle. S jedne strane kakti maknu dodatke, ali s druge odmah povise minimalnu plaću i koeficijente... To je dobro pokazala infografika neki dan, gdje se vidi kako plaće u državnim službama stalno rastu, a privatni sektor sve više zaostaje. Da je situacija loša za gospodarstvo, vidi se i po tome da svakog ljeta kada raste broj zaposlenih radi turizma, prosjek plaća pada. Na jesen kako raste broj nezaposlenih, prosjek raste... Država štiti samo svoje, makar pri tome potpuno devastirala privredu, to se jako dobro vidi iz situacije u kojoj se nalazimao.

VL
DO
doktorica
11:05 05.11.2014.

pa šta vas sprječava da do sada niste to proveli?!

VL
BA
balic
10:25 05.11.2014.

kontroling bi nama trebao pomoci naci rijesenje kako se rijesit dugova u koje ste vi drugovi nas i nasu dijecu uvalili.. Vi za krizu ne znate ,mi jedva disemo. Najbolje je da odete svi u kompeltu bar ce mali dioo vaseg obraza ostat cist.

VL
AR
arhandjeogabrijel
13:21 05.11.2014.

Sve je pod kontrolom. Ako zafali love, uvijek se može oporezovati štednja od cca 20% od osnovice, pa nacionalizacija 2.mirovinskog stupa, povećanje PDV-a itd. Sve je ok, bez panike!

VL
BA
bakadubravka
13:30 05.11.2014.

Kad bi se državni aparat sveo na pravu mjeru, ne bi bilo problema s uštedama. Zato pitam političare: treba li tisuće službenih automobila i preko 140 političkih stranaka? Zašto posao saborskog zastupnika nije na volonterskoj osnovi kao u nekim puno razvijenijim zemljama? Čemu toliko lokalnih moćnika koji ne služe ničem osim sebi samima? I da, još jedno pitanje: svi se bave politikom; a tko se bavi gospodarstvom, poljoprivredom, obrazovanjem, kulturom?

VL
Avatar Daruvar_
Daruvar_
11:03 05.11.2014.

Milanović ima svoje miljenike koje štiti pod svaku cijenu: Jakovina, Zmajlović, Varga. Skandali se lijepe za njih, ali ih premijer ne kažnjava jer odrađuju posao o kojemu nešto više zna samo uski krug ljudi. Zato Lalovac djeluje smiješno kada se bori da promijeni rasipanje državnih novaca. Milanović ne dopušta da se uvede red i tu se mlađahni ministar, koji doista ima poštene namjere, može samo slikati.

VL
Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
18:01 05.11.2014.

Nama bi najbolje bilo da vas sve iz skupstine izbacimo i to sto prije! A posebno poreznika na nas izdisaj i plin zivotai hranu biljkama CO2!!

VL
NO
Norway
21:46 05.11.2014.

Sad ce osnivat povjerenstva za dubinske analize koliko smo pod njihovom vlascu potonuli.

VL
PS
Privatni sektor
00:10 06.11.2014.

Lalovac ne budi mulac...znas gdje treba kresati i da takav javnoslužbenicki balast niti jedan proracun ne moze prezivjeti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.