Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kretanje po Europi

Zbog opasnosti od terorizma kontrole na schengenskim granicama bit će opsežnije

granica
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
23.01.2015.
u 22:38

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je da ''postoje određene namjere članica EU koje se s obzirom na opasnost od terorizma zalažu za čvršću kontrolu''

Kako bi teroristima spriječili kretanje po Europi, kontrole na schengenskim granicama bit će puno detaljnije i opsežnije nego dosad, što znači i puno sporije. To bi mogli osjetiti i hrvatski državljani, javlja RTL.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je da ''postoje određene namjere članica EU koje se s obzirom na opasnost od terorizma zalažu za čvršću kontrolu'', no što ta čvrstoća donosi ministar Ostojić još nije htio otkriti.

Njegova slovenska kolegica, ministrica Vesna Györkös Žnidar također nije htjela ništa, kako je kazala, ''prejudicirati prije sljedećeg tjedna i sastanka u Rigi". Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić rekla je da su ''imali posebnu raspravu o terorizmu''.

- Suradnja na europskoj razini će se jako intenzivirati, a i s nekim državama izvan EU- dodala je Pusić za RTL.

Cijeli članak možete čitati ovdje.

>> Imam u Novom Pazaru: Napad na Charlie Hebdo je atentat, a ne terorizam!

>> Pet ruskih terorista uhićeno u Francuskoj

Komentara 9

BA
bajo2
23:09 23.01.2015.

nasi "uobicajeni"teroristi su naoruzani sa po 2-3 kg.ali duhana!

Avatar gladnijura
gladnijura
09:39 24.01.2015.

Fala Bogu, pa nismo srušili naše granične prelaze. Sada je potrebno samo kučice očistiti i mogu služiti svojoj funkciji. A u Schengen nećemo ući tako dok ćemo imati dvojno državljanstvo sa problematičnim državama.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
11:54 24.01.2015.

sada da je hdz na vlasti, odjednom bi trebalo povećat budžet za "sigurnost", dok se u pozadini pune nadan-bunkeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije