Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA STRANA PRIČE

Kontrola zračne plovidbe nakon pobune protiv direktora: 'Ovo je uvredljivo'

Kontrola leta
Boris Scitar/Vecernji list
18.10.2021.
u 14:55

Iz Zračne plovidbe poručuju da sindikat svojim optužbama pokušava spasiti radno mjesto jedne osobe koja opetovano krši radne obveze, obmanjuje kompaniju i dovodi u opasnost svoje kolege i kompaniju.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe ustvrdila je u ponedjeljak da Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja pokušava svojim istupima spasiti radno mjesto jedne osobe koja opetovano krši radne obveze, obmanjuje kompaniju i dovodi u opasnost svoje kolege i kompaniju.

Večernji list prvi je objavio da su se kontrolori leta pobunili, a direktora optužili za zlostavljanje. 

"Osiguravamo uvjete rada koji su nedostižni ogromnoj većini zaposlenih u Hrvatskoj, pa bilo kakve prozivke menadžmenta oko zastrašivanja i zlostavljanja smatramo, ne samo bespredmetnima, nego i uvredljivima", priopćili su iz Zračne plovidbe.

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja optužio je u ponedjeljak direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vladu Bagarića za zastrašivanje kontrolora zračne plovidbe i samovolju, što nepovoljno utječe na rad kontrolora i ugrožava sigurnost zračnog prometa.

Iz Zračne plovidbe odgovaraju da su osigurali normalno funkcioniranje kompanije i redovne isplate svih primanja zaposlenika unatoč padu prometa za 90 posto u jeku krize.

Lani su imali 50 posto niži promet i prihode, no unatoč tome zaposlenici su zadržali sva prava, pri čemu značajan broj njih prima i preko 40.000 kuna neto. Zračna plovidba također ističe da je u Hrvatskoj izgrađen sustav koji jamči sigurnost zračnog prometa, koja ničim nije ugrožena.

"Mi smo kontinuirano nadzirani i visoko regulirani, radimo po najvišim standardima struke i to nikad nije bilo u pitanju. Posao kontrolora leta je iznimno odgovoran i zahtjevan posao i mi ćemo napraviti sve da sačuvamo ne samo radna prava, nego i dignitet struke", stoji u priopćenju.

Iz Zračne plovidbe poručuju da sindikat svojim optužbama pokušava spasiti radno mjesto jedne osobe koja opetovano krši radne obveze, obmanjuje kompaniju i dovodi u opasnost svoje kolege i kompaniju.

"Sad pokušava izmanipulirati svoje kolege. No, takvo ponašanje ne možemo i nećemo tolerirati, dok ćemo vrijedan i odgovoran rad nastaviti cijeniti i podupirati", kaže se u priopćenju.
 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:57 18.10.2021.

Direktore bira HDZ i nemate se vi što buniti! Izađite na slijedeće izbore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije