Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontra za prijavu

Kontra prijavljuje svećenika koji je hvalio beogradske huligane

gaypride beograd (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/5
12.10.2010.
u 14:01

Župnik Jurčević u svom je tekstu napisao kako je ono što se u nedjelju događalo u Beogradu “samo dokaz da moralne nakaze i psihopati sve više ovladavaju sredstvima javnog priopćavanja, ulicama, ustanovama, gradovima...”

Pohvala krvavih nedjeljnih nereda na Paradi ponosa u Beogradu kastavskog župnika Franje Jurčevića, koji je u svom blogu izrazio žaljenje što su huligani prebili desetke policajaca, a ne homoseksualaca, izazvala je reakciju lezbijske grupe Kontra koja je protiv kastavskog župnika najavila i podnošenje kaznene prijave zbog poticanja na nasilje i netoleranciju utemeljenu na seksualnoj orijentaciji.

Župnik Jurčević u svom je blogu napisao kako je ono što se u nedjelju događalo u Beogradu “samo dokaz da moralne nakaze i psihopati sve više ovladavaju sredstvima javnog priopćavanja, ulicama, ustanovama, gradovima...” Jurčević dalje navodi da su mnogi “Beograđani pokazali što misle o tim psihopatima” i drži da se “policija trebala povući i dopustiti normalnima da s tim bolesnicima malo prodiskutiraju” te nastavlja s pitanjem “kojim pravom šačica homoseksualca i lezbijki izlazi na ulice tražiti neka svoja prava. Oni bi na to imali pravo kada bi netko od normalnih došao u njihovu kuću i tu ih napadao zbog njihove bolesti. Kojim pravom oni izlaze kao ogromna manjina na ulice i teroriziraju većinu”, oštar je kastavski župnik.

Sasvim izravno poručio je: “Bravo za normalne Beograđane! Tako bi trebali postupiti i normalni Zagrepčani kada ovi bolesnici okupiraju javne površine” uz napomenu kako bi veliku materijalnu štetu u Beogradu trebali snositi oni koji su “takvim psihopatima dali dozvolu da to rade na javnim mjestima”.

I u razgovoru za Večernji list župnik Jurčević, napominjući kako to nije njegova prva reakcija, još jednom nije štedio sve one drukčije seksualne orijentacije.

- To sve dokazuje da su to abnormalni tipovi, oni u svojim sobama mogu raditi što hoće, ali s kojim pravom zauzimaju javne površine svjesni da će izazvati nerede. Jasno sam iznio svoj stav, izričito sam protiv nasilja, ali oni moraju biti svjesni da proizvode nasilje. To sve ne dolazi iz Beograda ili Zagreba, nego iz Europske unije,  kazao je župnik Jurčević.

Otprije je poznato da su se predstavnici Riječke nadbiskupije već ograđivali od istupa kontraverznog župnika iz Kastva, pa mu je tako zabranjeno da na službenim stranicama kastavske župe iznosi stavove koje redovito podižu veliku prašinu. I povodom najnovijeg Jurčićeva javljanja na svome blogu Riječka se nadbiskupija ograđuje, a hoće li biti kakvih sankcija prema kastavskom župniku, saznat će se po povratku nadbiskupa Ivana Devčića iz Rima, koji prema proceduri jedini može donijeti takvu odluku.

Komentara 268

MA
margot
16:21 12.10.2010.

Idiot.

OB
-obrisani-
19:21 12.10.2010.

rea_ uživaj!

MA
marko53
14:25 12.10.2010.

Župnik je u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije