Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predstavljeni novi trendovi u upravljanju zračnim prometom

Konferencija je održana u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj te Švedske gospodarske komore (Business Sweden), uz snažnu podršku Saab-a
22. lipnja 2017. u 14:57 0 komentara 186 prikaza
Foto: SAAB
Pogledajte galeriju 1/2

U Zagrebu je održana međunarodna konferencija o upravljanju zračnim prometom pod nazivom Air by Sweden - Beyond Sustainability in Air Traffic Management, čiji je cilj potaknuti razmjenu mišljenja stručnjaka u ovoj industriji te doprinijeti u razvoju novih i modernijih rješenja u kontroli zračnog prometa, priopćili su iz Saab-a.

gripen E USPJEŠAN LET Saab testirao pametni zrakoplov Gripen E: 'Ubrzanje je impresivno'

Konferencija je održana u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj te Švedske gospodarske komore (Business Sweden), uz snažnu podršku Saab-a i drugih švedskih tvrtki.
Riječ je o trećem izdanju ove konferencije, koja je ove godine okupila oko 40 stručnjaka na ovom području iz šesnaest zemalja, uglavnom iz srednje i istočne Europe te Švedske. 

Skup stručnjaka zračnog prometa, uime domaćina, otvorio je švedski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Lars Schmidt, koji je istaknuo kako je cilj ovakvih konferencija razmjena iskustava te izgradnja novih saveza i njihovo osnaživanje kako bi se ostvarila održivost, sigurnost, učinkovitost i zaštita okoliša u zrakoplovnoj industriji.

Uvodnu prezentaciju održao je direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP-a), Dragan Bilać, koji je objasnio na koji način HKZP ispunjava ta četiri zadatka koja je postavila Europska komisija. Istaknuo je pritom međunarodni projekt COOPANS kao odličan primjer suradnje pet srednje velikih pružatelja usluga u zračnoj plovidbi, među kojima su švedski LFV i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, a čiji je cilj zajedničkim ulaganjem i podjelom troškova postići veću učinkovitost sustava te podići razinu sigurnosti.

Konferencija je završena posjetom novootvorenoj Zračnoj luci Franjo Tuđman gdje je tvrtka Saab, u suradnji s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe, implementirala svoj sustav nadzora prometa i vođenja zrakoplova na manevarskim površinama. Riječ je o sustavu A-SMGCS (Advanced - Surface Movement Guidance & Control System) koji uključuje novi Saabov SR-3 SMR radar te MLAT sustav. 

grabar kitarović Grabar Kitarović: Hrvatska mora iskoristiti svoj geopolitički potencijal SAAB SE NADA BRZOJ ODLUCI Hrvatska kroz godinu ili dvije kupuje borbene zrakoplove? Marin Zrilić Hrvat u Emiratesu: 'Bio sam hrvatski vojni pilot, a sad vozim Boeing 777'
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.