Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVALA ŽNJAN

Plenković o dodjeli koncesije: S obzirom na gunđala, važno je da javnost zna da je ovo Oparino postignuće

Zagreb: Koronavirus i cijene goriva ponovno su među glavnim temema sjednice Vlade
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
11.11.2021.
u 12:56

Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića zanimalo je nakon ministrovog izlaganja je li bilo nekih usporavanja kod ove odluke, na što je Butković odgovorio da nije

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog prema kojemu se splitskoj gradskoj tvrtki Žnjan d.o.o. dodjeljuje koncesija za gospodarsko korištenje plaže u uvali Žnjan.

- Temeljem obavijesti Vlade RH o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Split uvala Žnjan pristigle su tri ponude, te  sukladno nalazu i mišljenju stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru, daje se koncesija trgovačkom društvu Žnjan d.o.o. Površina koja se daje u koncesiju ukupno iznosi 218 322 metra kvadratna, a koncesija se daje na 40 godina. Visina ponuđenog iznosa stalnog dijela naknade za koncesiju iznosi 5 kuna po metru kvadratnom godišnje, odnosno oko 1,1 milijun godišnje. S time da će se stalni dio nakon 10. godine povećavati za pola kune svakih pet godina - rekao je ministar Oleg Butković izlažući prijedlog članovima Vlade.

Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića zanimalo je nakon ministrovog izlaganja je li bilo nekih usporavanja kod ove odluke, na što je Butković odgovorio da nije.

- Ne. Nakon što su pristigle ponude, Povjerenstvo je radilo na ocjenjivanju svih ponuda. Dokumentacija je sveobuhvatna i ima tu dosta posla. Nakon toga smo krenuli u postupak traženja mišljenja ostalih ministarstava i onda to proslijedili prema Vladi. To je tek prošli tjedan došlo na Vladu. Od trenutka kada je ušlo u zgradu Vlade do sada prošlo je ne više od 10 dana.

- To onda znači da je ovo u biti postignuće bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, jer je ovo sve Split pripremio prije izbora u svibnju. Da i to javnost zna, s obzirom na sva ova gunđala - komentirao je Plenković.

Butković je potvrdio da je proces davanja koncesije počeo u vrijeme gradonačelnika Opare.

- Ali onda su došli izbori, promijenio se gradonačelnik. Mi smo odradili kvalitetan posao i mislim da je ova odluka dobra za Split - rekao je Butković, na što je Plenković upitao:

- Dobro, onda možemo zaključiti da radimo dobro za Split?

- Apsolutno - odgovorio je ministar.

- Tko je za? Evo cijela Vlada za Split - zaključio je Plenković.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije