Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u dva

Končar: Preko Vinke Cetinski uložio sam 115 milijuna eura

danko koncar
Robert Anić/Pixsell
15.05.2011.
u 17:21

Končar je otkrio kako pregovara i o kupnji jednog brodogradilišta u Kini, od kojeg bi “napravio jednu cjelinu s hrvatskim škverom”.

Moja je specijalnost da uzmem nešto što u tom trenutku ne vrijedi, ili barem nitko ne vidi da vrijedi, i da svojim radom to preokrenem. Zato ulazim i u hrvatska brodogradilišta - izjavio je najbogatiji Hrvat Danko Končar u “Nedjeljom u 2”.

Vlasnik svjetskih kompanija koje, kako je sam rekao, vrijede više od milijardu eura objasnio je u HTV-ovoj emisiji svoju biografiju, namjeru ulaganja u hrvatska brodogradilišta, kao i kazneni postupak koji je pokrenuo protiv svoje bivše poslovne partnerice u Istri Vinke Cetinski. Na pitanje kani li otpuštati radnike brodogradilišta jednom kad (i ako) ih preuzme, Končar je odgovorio: – I da i ne... Bit će određenih pomicanja radnika. Končar je otkrio kako pregovara i o kupnji jednog brodogradilišta u Kini, od kojeg bi “napravio jednu cjelinu s hrvatskim škverom”. Izjavio je kako trogirski škver, primjerice, može 50 posto aktivnosti imati izvan brodogradnje.

– Brodotrogir je na fantastičnom mjestu. On već ima koncesiju za marinu, samo treba netko doći i uložiti. Ali to ne znači da treba biti otpuštanja – rekao je Končar. Gostujući u Stankovićevoj emisiji, za koju, kako je na kraju priznao, nikad prije nije ni čuo, Končar je ponovio da namjerava “prevrnuti svaki kamen” dok ne dobije svoj novac uložen preko Vinke Cetinski.

– Uložio sam 115 milijuna eura, tu je skoro 200 kupoprodajnih ugovora – završio je Končar.

Ključne riječi

Komentara 115

PG
praseca gripa
17:38 15.05.2011.

Sto se tice Stankovica! Ponasao se kao da je ugostio rodjenog brata. Omicala im se i ekavstina pa su se munjevito korigirali(Koncar). Bilo im nesto milo jer su svoji i nisu se suprotstavljali ni u cemu! Sapienti sat!

OB
-obrisani-
18:38 16.05.2011.

Ovi se okomili na čobija što je uveličao svojih par hektara, a ne bode ih u oči kako je končar po izlasku iz zatvora u jugi, naglo došao do stotine tisuća dolara.

KA
Kakma
19:56 15.05.2011.

Covjek ima pravo,sadasnje stanje je neodrzivo,sto HDZ tolerira.7 radnika na 300 piskarala.Prakticno 7 radnika hrani 300 cinovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije